Celulele de Fetuși Avortați și Serurile Injectabile

Institutul European de Bioetică a realizat din noiembrie raportul „V…ns contre le Co***avi*us et utilisation de cellules de fœtus avortés : état des lieux”:

https://www.ieb-eib.org/fr/actualite/recherche-biomedicale/recherche-medicale/vaccins-contre-le-coronavirus-et-utilisation-de-cellules-de-ftus-avortes-etat-des-lieux-1922.html?fbclid=IwAR2_YOFxC5uNfebdFZZv4zTY8DW7iVrIs0EvpNDW-WMzFnhlHqOYCmnew0M

sau:

Potrivit acestui raport, există o linie celulară extrasă de la fetuși avortați care este folosită în diferite etape ale producției de vvaccinului Corona de AstraZeneca, Moderna, Pfizer si BioNTech.

Așadar, vaccinurile aprobate de UE au folosit linia celulară prelevată de la fetuși avortați măcar în etapa testărilor, dintre ele AstraZeneca bifează toate etapele producției.

O linie de celule fetale consistă în celule prelevate de la un fetus avortat, multiplicate ulterior timp de decenii și folosite în cadrul unor experiențe de laborator. Institutul European de Bioetică arată că folosirea liniei celulare fetale nu e necesară, numeroase companii folosind celule de animale, ouă de pui sau drojdie. Așadar, AstraZeneca, Pfizer și Moderna ar fi avut posibilitatea să evite folosirea liniei celulare fetale chestionabile din punct de vedere etic si religios.

 La fel ca multe alte vaccinuri dezvoltate în trecut, noul vaccin Cov-19 al AstraZeneca a fost dezvoltat cu ajutorul liniilor celulare bazate inițial pe țesut fetal avortat. Aceste celule au fost reproduse într-un laborator în ultimele decenii și nu sunt celulele originale.

În cazul acestui vaccin, vorbim despre liniile celulare MRC-5 și o altă linie celulară folosită pe scară largă, HEK 293, potrivit lui Steve Pritchard, managerul de comunicare pentru proiectele de vaccuri ale Universitatății din Oxford, contactat de AFP Cehia prin e-mail. De asemenea, el este și purtătorul de cuvânt al AstraZeneca pentru vac..in.

Linia celulară MRC-5, cunoscută sub numele de Medical Research Council c. 5, este o cultură de celule recoltată în Marea Britanie în 1966 de la un fetus în vârstă de 14 săptămâni, conform grupului de cercetare American Type Culture Collection (ATCC). Au fost recoltate în urma unui avort voluntar care nu a avut nimic de-a face cu dezvoltarea vac….lui, spune Oxford Vaccine Group, un organism științific al Universității Oxford care a fost implicat în dezvoltarea vaccinului Covid-19 pentru AstraZeneca.

„Tulpinile de celule utilizate în prezent (numite WI-38 și MRC-5) au fost dezvoltate în anii 1960 folosind celule pulmonare luate de la doi fetuși avortați. Avorturile au fost legale și au fost realizate cu acordul mamelor, dar nu au fost efectuate în scopul dezvoltării vac….lui”, se spune aici,

https://vk.ovg.ox.ac.uk/vk/vaccine-ingredients#node-64:~:text=The%20cell%20strains%20currently%20used%20(called,for%20the%20purpose%20of%20vaccine%20development.

De atunci au fost reproduse în laborator și folosite pentru a dezvolta multe tipuri de vaccinuri.

Linia HEK-293, care a fost utilizată pentru dezvoltarea vaccinului AstraZeneca, se bazează pe celule prelevate din rinichiul unui fetus avortat în 1973. La fel ca în cazul MRC-5, celulele au fost clonate în mod repetat într-un laborator și sunt utilizate în diverse aplicații științifice. „Celulele HEK 293 utilizate în prezent sunt clone ale acelor celule originale, dar nu sunt ele însele celulele bebelușilor avortați”, a spus Steve Pritchard.

https://cogforlife.org/wp-content/uploads/CovidCompareMoralImmoral.pdf