studiu german: Zero morţi datorate COVID printre copiii germani

Medici germani au raportat, luni, că nu există cazuri de deces în rândul copiilor sănătoşi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani din cauze de Covid în Germania, în primele 15 luni ale epidemiei.

Chiar incluzând copii şi adolescenţi cu afecţiuni preexistente, doar şase cazuri din respectiva categorie de vârstă au murit, potrivit studiului.

Cazurile grave de COVID au fost, de asemenea, extrem de rare în rândul copiilor. Cercetătorii au descoperit că şansele ca un copil sănătos cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani să necesite îngrijire intensivă pentru Covid au fost de aproximativ 1 la 50.000. Pentru copiii mai mari şi mai mici, şansele au fost ceva mai mari, aproximativ 1 din 8.000.

Opt sugari şi copii mici au murit, dintre care, cinci cazuri cu afecţiuni preexistente. În total, 14 germani sub 18 ani au murit de COVID, aproximativ unul pe lună. Aproximativ 1,5 milioane de copii sau adolescenţi germani au fost infectaţi cu virusul Wuhan între martie 2020 şi mai 2021, au descoperit cercetătorii.

Cercetătorii şi-au raportat concluziile într-o lucrare de 18 pagini, publicată luni pe serverul medrxiv în preprint.

Datele provin dintr-un registru din Germania înfiinţat în martie 2020, menit să înregistreze toate spitalizările persoanelor sub 18 ani cu Covid. Au fost invitate să participe toate spitalele de copii din Germania, specialiştii în boli infecţioase pediatrice şi societăţile de pediatrie.

Cercetătorii britanici au publicat rezultate similare, raportând că doar şase copii sănătoşi (inclusiv cei sub 18 ani) din 12 milioane au murit de Covid.

Având în vedere riscurile cunoscute de miocardita indusă de vaccin la bărbaţii tineri, faptul că Pfizer şi-a testat vaccinurile ARNm doar pe 3.000 de copii de 5-11 ani şi i-a urmărit pe cei mai mulţi dintre aceştia doar câteva săptămâni după a doua doză, datele germane ridică din nou întrebarea legată de oportunitatea programului de vaccinare obligatorie al grupei de vârstă între 5 şi 11 ani.

sursa: epochtimes-romania.com