GERMANIA PIERDE JUDECATA MASTILOR FFP2 LA BONN - erichmocanuTV

Medic condamnat la închisoare pentru ateste medicale false contra purtarea măști!

Un medic din districtul Garmisch-Partenkirchen a simțit acum toată severitatea legii: tribunalul de acolo a condamnat-o la doi ani de închisoare și trei ani de interdicție profesională pentru sute de certificate de mască false.

Un medic din districtul Garmisch-Partenkirchen a fost condamnat la doi ani de închisoare fără eliberare condiționată pentru certificate false de mască. Tribunalul districtual Garmisch-Partenkirchen a considerat ca fiind dovedit că medicul a emis scutiri de la cerința măștii în 309 cazuri în primul an Corona 2020, fără a examina pacienții în consecință.

Fără recunoaștere a vinovăției din partea acuzatului

Potrivit instanței, pedeapsa nu a fost suspendată pentru probațiune deoarece acuzatul nu și-a recunoscut vina. În plus, judecătorul a impus o interdicție profesională de trei ani. Medicul a primit și donații de 3.000 de euro pentru certificatele ei false. Banii au fost confiscați.

Suporterii se mobilizează înaintea procesului prin Telegram

În perioada premergătoare procesului, susținătorii medicului au cerut o vizită la proces prin intermediul serviciului de mesagerie Telegram. Uneori s-au adunat aproximativ 50 de persoane în fața judecătoriei, nu toată lumea a putut intra în sala de judecată. Dar a fost în mare parte liniște, a spus o purtătoare de cuvânt a instanței. Verdictul nu este încă obligatoriu din punct de vedere juridic.

Condamnare chiar și după situație juridică „mai blândă”.

Infracțiunile s-au petrecut în primul an Corona 2020, la acea vreme încă se aplica vechiul sistem juridic al certificatelor false. În cursul pandemiei, a fost înăsprit paragraful 278 din Codul penal privind „certificatele de sănătate incorecte”, noua sa versiune intră în vigoare din noiembrie 2021. De atunci, medicii pot fi chiar condamnați la până la cinci ani de închisoare în „ cazuri deosebit de grave”, de exemplu dacă o bandă sau o activitate comercială.