China trimite trupe lui Putin

Relația dintre USA si China sunt pe muchie de cutit, nu în ultimul rând de la vizita liderului politician american Nancy Pelosi (82 de ani) în Taiwan, revendicată de China, în urmă cu aproape două săptămâni.

Acum China trimite trupe în Rusia! Ei ar trebui să participe la exercițiul militar „Vostok” („Est”). Un semnal clar și pentru SUA: aici se întâlnesc puterile nucleare pentru a juca dea războiul dar nu cum se joaca europenii cu războiul turistic.

Exercițiul militar rusesc este programat în perioada 30 august – 5 septembrie și se va desfășura în estul țării. Pe lângă soldații chinezi, participă și trupe din India, Belarus și Tadjikistan.

Potrivit Ministerului chinez de Externe, participarea „nu are legătură cu situația internațională și regională actuală”. Mai degrabă, exercițiile fac parte dintr-un acord bilateral care este în vigoare de ani de zile.

Ultimele exerciții comune de acest fel au avut loc în 2018, când China a participat pentru prima dată.

Drone Orlan-10 în timpul fazei principale a exercițiului militar la scară largă Vostok al Forțelor Armate Ruse din 2018. Atunci au participat și trupele chineze.

Aparent, despotul de la Kremlin Vladimir Putin (69 de ani) vrea să dea impresia că Rusia, în ciuda războiului său de invazie de luni de zile în Ucraina, este capabilă să-și folosească armata pe alte fronturi.

„Vă atragem atenția asupra faptului că doar o parte a forțelor armate ale Federației Ruse este implicată în operațiunea militară specială [în Ucraina], al cărei număr este destul de suficient pentru a îndeplini toate sarcinile stabilite de comandantul în -Șef”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Exercițiile militare de acest tip au loc la fiecare câțiva ani atât în ​​estul („Vostok”), cât și în vestul („Sapad”). Națiunile aliate iau întotdeauna parte.

Exercițiul militar „ Sapad 2021 ” este considerat un precursor al războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care a început pe 24 februarie. Între 10 și 15 septembrie, aproape 200.000 de soldați s-au antrenat în patru locații din Belarus și nouă locații din vestul Rusiei, potrivit oficialilor ruși.

Conform acestor informații, la exerciții au participat până la 760 de vehicule blindate, inclusiv aproximativ 290 de tancuri, aproximativ 240 de unități de artilerie și lansatoare de rachete și peste 80 de avioane și elicoptere.

Cel mai târziu până în noiembrie 2021, Rusia își masa trupele la granița cu Ucraina și, de asemenea, în Belarus – și atacă țara vecină din februarie 2022.

Alianța Moscovei cu China

Pe fondul războiului de agresiune împotriva Ucrainei, ministrul rus de externe Serghei Lavrov (72 de ani) a descris relațiile din ce în ce mai strânse dintre Moscova și China din ultimii ani drept sprijinul dreptului internațional.

︎ „Parteneriatul nostru strategic este unul dintre pilonii mișcării pentru triumful dreptului internațional”, a spus el agenției Interfax.

Lavrov s-a prezentat drept custode al Cartei ONU, care acordă tuturor statelor o suveranitate egală.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov (l.) și Wang Yi, Ministrul de Externe al Chinei

Statele Unite au încălcat în mod constant acest principiu, a criticat bărbatul de 72 de ani. „Participăm împreună cu Republica Populară Chineză la recent creat Grupul de Prieteni pentru Protecția Cartei ONU”, a spus Lavrov.

Se așteaptă ca grupul să crească. Încercările SUA de a-și demonstra dominația în locuri mereu noi din lume vor eșua.

China este oficial neutră în ceea ce privește războiul din Ucraina, dar dă vina pe Occident pentru escaladare. Moscova a ripostat recent în criza din Taiwan oferind sprijin diplomatic pentru manevrele militare ale Beijingului în largul insulei .