Alocația familială

Tony Tschenett, președintele Confederației Sindicate Autonome din Tirol de Sud (ASGB), reamintește că din martie alocația familială uniformă va înlocui alocațiile fiscale pentru copiii aflați în întreținere și alocațiile familiale anterioare.

„Oricine nu a aplicat încă pentru alocația familială uniformă va plange când își va primi salariul din luna martie, deoarece suma ce lipseste va fi vizibil mai mică. Oricine mai aplică până la sfârșitul lunii iunie pentru alocația familială uniformă poate răsufla ușurat, pentru că suma va fi apoi achitată retroactiv din martie. Dacă, pe de altă parte, cererea nu se depune până în iulie, nu va exista nicio plată retroactivă, iar alocația familială uniformă va fi plătită doar din luna cererii”, spune șeful ASGB Tony Tschenett.

Potrivit statisticilor, potrivit șefului ASGB, o mare parte dintre cei îndreptățiți să pretindă nu au solicitat încă pentru alocația familială uniformă.

Prin urmare, pentru el este important – mai ales în această perioadă de inflație mare – să reamintească familiilor că mai este timp – dar că cererea trebuie depusă până la sfârșitul lunii iunie.

În sfârșit, Tschenett subliniază că sunt necesare două cereri pentru alocația familială uniformă: redactarea declarației ISEE și apoi cererea efectivă pentru alocația familială uniformă.