Austria. Român, condamnat la închisoare după ce a cules liliac dintr-o curte pentru soția sa

Un român a fost condamnat la închisoare cu suspendare în Austria, după ce sărit gardul într-o curte pentru a culege liliac pentru soția sa. Tânărul, acuzat că ar fi spărgător de locuințe, i-a prezentat judecătorului o poveste de dragoste. Pentru că lipseau însă 15 euro din casa proprietarului grădinii de unde a cules florile, românul a fost judecat la St. Polten.

Potrivit publicației Kurier.at, fapta s-a petrecut la 28 aprilie, atunci când un român de 23 de ani a sărit peste gardul unei grădini din districtul Melk. Un martor l-a văzut, iar el însuși a recunoscut acest lucru.

Însă părerile diferă foarte mult în ceea ce privește ceea ce s-a întâmplat după aceea. Tânărul susține că a vrut doar să culeagă liliac pentru soția sa. De altfel, românul a explicat că în România există obiceiul de a dărui flori persoanei iubite de 1 Mai.

„Treceam cu mașina și am văzut copacul de liliac“, a declarat inculpatul în fața judecătorului. Apoi a intrat în curte pentru a-l striga pe proprietar. Pentru că nu era nimeni acolo, a ieșit din nou din casă, prin poarta deschisă a grădinii.

Procurorului nu i-a plăcut această versiune. El presupune mai degrabă că tânărul de 23 de ani s-a uitat prin clădire și apoi a furat 15 euro dintr-o cană. „Pregătisem banii pentru masă“, a spus în instanță proprietarul casei, un pensionar.

„Clientul meu nu are nevoie de așa ceva, câștigă destul de bine“, a precizat la rândul său Andrea Schmidt, avocata românului.

Judecătorul nu a fost convins de povestea românului și a pronunțat o sentință destul de dură: șase luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de control de trei ani.