Austria vrea să crească alocațiile familiale

Cate stele merita presa?0 Votes

Toate cele cinci partide din parlamentul de stat din Austria Inferioară militează acum pentru o ajustare la inflație. Acum mingea este în mâinile guvernului federal.

Faptul că în Austria Inferioară, cu puțin timp înainte de alegerile de stat, lucrurile nu sunt doar opuse politic, ci de fapt și între ele, o arată tema inflației. Toate părțile s-au angajat acum să contracareze această evoluție și să uşureze familiile.

FPÖ a înaintat comitetului social al parlamentului de stat o cerere pentru crearea unei ajustări anuale a costului vieții – cu care toate părțile au fost de acord. Decizia oficială va urma joi. Concret, compensația prevede ca alocația familială să fie ajustată automat la rata inflației respective în fiecare an cu efect imediat. Conceptul sa dovedit deja în trecut. Ultima compensație a fost sub guvernul federal turcoaz-albastru în 2018. Între 2003 și 2014, subvenția nu a fost majorată deloc. Presupunând anul 2000, conform calculelor FPÖ, ajutorul ar trebui să fie astăzi cu 40 la sută mai mare decât este în realitate.

„Guvernul federal are o datorie!“

„Familiile, mamele și tații fac lucruri grozave în fiecare zi. Politicienii trebuie să aprecieze din nou acest lucru”, explică liderul FPÖ, Udo Landbauer. După alianța nepartizană la nivel de stat, mingea este acum în politica federală. „Este rândul guvernului federal și acum trebuie să pornească în sfârșit”, adaugă Landbauer.

Cate stele merita presa?0 Votes