ABD0091_20220429 - FELDKIRCH - ÖSTERREICH: Finanzminister Magnus Brunner (ÖVP) am Freitag, 29. April 2022, im Rahmen einer Pressekonferenz zu "Ergebnisse der Landesfinanzreferenten-Konferenz" in Feldkirch. - FOTO: APA/DIETMAR STIPLOVSEK - 20220429_PD3542

De miercuri, familiile vor primi 180 de euro per copil

Miercuri, va fi lansat pachetul anti-inflație al guvernului verde-turcoaz, care a fost elaborat în iunie. Familiile sunt primele care au o șansă, fiscurile transferând 180 de euro per copil în alocație familială specială pe 3 august. Banii merg în cont împreună cu alocația familială normală, dar sunt afișați separat pe extrasul de cont.

1,8 milioane de copii din 1,1 milioane de familii ar beneficia de această măsură, a declarat marți ministrul Afacerilor Familiei Susanne Raab (ÖVP) la o conferință de presă: „Desigur, inflația afectează în special familiile, locuințele, cumpărăturile – dar și școala viitoare și Start. de grădiniță de toamnă.” Prin urmare, se va da acum semnalul de plecare pentru sprijin. 

Bonusul pentru timpul familiei nu mai este dedus
Pe lângă alocația familială specială de 180 de euro, Bonusul Familiei Plus poate fi solicitat ca contribuție de deducere fiscală în toamnă, iar bonusul antiinflație va urma ca scutire suplimentară pentru toată lumea din Austria. În plus, se dorește să creeze un stimulent pentru ca tații să-și ia timpul în familie („luna tatălui”). Primul pe timp de familie de 700 de euro, care se acordă taților în această perioadă, nu va mai fi dedus în viitor dacă aceștia primesc ulterior alocație pentru copii.

Ministrul de Finanțe Magnus Brunner (ÖVP) a spus că trebuie să „întărească familiile în aceste vremuri dificile”: „Toți simțim efectele inflației și ale războiului din Europa.” Brunner a spus că guvernul federal ia în serios preocupările populației. . „Nu putem amortiza niciodată pe deplin evoluțiile globale, dar putem lua măsuri de ajutor”, a spus ministrul Finanțelor.