Versiunea lui Putin a vizitei cancelarului austriac Karl Nehammer

În timp ce cancelarul Karl Nehammer subliniază că l-a confruntat pe președintele Rusiei cu crime de război în Ucraina, versiunea lui Putin este diferită.

„De ce a plecat cancelarul Austriei Karl Nehammer în Rusia ”, este titlul de pe site-ul de știri rus pravda.ru în versiunea sa a vizitei cancelarului la Moscova. Nehammer a subliniat că atunci când l-a întrebat pe președintele Vladimir Putin despre gravele crime de război din Ucraina , de exemplu la Bucha , a avut loc o „confruntare grea”. Versiunea Rusiei se citește acum complet diferit. „Potrivit observatorilor din capitala Rusiei, Karl Nehammer nu a venit în Rusia pentru a deveni un făcător de pace”, se spune.

„Cancelarul nu era deloc preocupat de Ucraina, nici de acțiunea militară a Rusiei în acea țară”

Cancelarul austriac „nu este deloc preocupat de Ucraina, nici de operațiunea militară rusă din această țară”, continuă raportul. Nehammer era doar „despre țara lui”, susține site-ul, și demonstrează că Austria este dependentă în proporție de 80 la sută de aprovizionarea cu gaze rusești. Și apoi se vorbește chiar de „șantaj”. „Karl Nehammer a încercat în mod deschis să-l șantajeze pe președintele rus spunând că va confirma presei mondiale că Rusia este un măcelar”, se arată în raport.

Și mai departe: „Putin a respins șantajul. Așa că cancelarul austriac și-a îndeplinit toate amenințările. Șantajul austriac a fost răspândit de toate mass-media de top din țările occidentale“. În general, președintele Rusiei nu „a dat răspunsul pe care îl aștepta Nehammer”, el l-a confruntat pe Cancelar cu faptul că „condițiile de alimentare cu gaze sunt aceleași pentru toate „țările neprietenoase””. De asemenea, speculează ce ar fi spus Nehammer în mod deschis „dacă Putin ar fi fost de acord să semneze acorduri separatiste de gaz cu el”.

„Nu poate fi exclus ca alți șefi de stat și de guvern europeni să viziteze Moscova după cancelarul austriac”.

„Ieri a devenit clar pentru șefii de stat și de guvern europeni că Karl Nehammer nu a reușit să creeze condiții acceptabile pentru țara sa ca hub gazier central-european. Lupta pentru gazul rusesc va continua. Nu se poate exclude ca după ce Cancelarul altor state europene – și șefii de guvern vor vizita Moscova“, continuă raportul. „Au impus Rusiei sancțiuni economice care dăunează oamenilor din propriile lor țări”, se încheie.