Pot folosi aplicația de avertizare Radare?

Le auzi des la radio: avertismente radare. Moderatorii le mulțumesc apoi șoferilor atenți care au raportat poziția unui radar – și apoi precizează cât mai precis unde ar trebui să fie atenți șoferii. Dacă chiar și asta se anunța la radio, atunci cu siguranța e legal sa folosești o asemenea aplicație, nu-i așa? Este corect!

Avertismentele radarelor de viteză la radio sunt permise.

Din păcate, nu este chiar atât de simplu. Dacă ești prins cu el trebuie sa plătești o amenda de 75 de euro si sa primesti un punct în Flensburg. Deoarece reglementările rutiere interzic în § 23 alin. 1c StVO utilizarea detectorilor radar și – așa cum o văd instanțele – de asemenea, din aplicațiile corespunzătoare de pe smartphone. Cu toate acestea, această interdicție nu se aplică avertismentelor radio.

Diferența dintre aplicațiile Anti-radar și alertele radio este:

Aplicațiile sunt precise și, datorită GPS-ului, avertizează șoferul la momentul exact înainte de a fi prins cu vizeta. Dacă toată lumea ar folosi această aplicație, primăriile si politia nu ar mai avea bani de bere.

Avertismente radio diferite: Sunt mult mai generale, și șoferul nu afla exact unde este radarul. În plus merge se presupune că numai informațiile despre numeroasele camere de viteză îi vor sensibiliza pe șoferi și îi vor încuraja să conducă în general mai atent și mai încet.

Înapoi la aplicațiile camerelor de viteză: dacă sunteți oprit pe stradă, poate poliția să vă examineze smartphone-ul și să verifice dacă aveți instalată o astfel de aplicație? Nu!

Dacă telefonul tău mobil este oprit, nu ai de ce să te temi. Cu toate acestea, dacă poliția vă vede că închideți rapid telefonul mobil înainte de a fi verificat, nu veți fi amendat doar pentru utilizarea aplicației, ci și pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii. Și asta poate deveni foarte scump!

Un mic sfat: dacă copilotul are aplicația pentru radar și vă anunță în timp util atunci când conduceți, acest lucru nu este interzis chiar daca politia va vede!