Aceste reguli corona se aplică acum în Germania

Cate stele merita presa?5 Votes

Puține măști, aproape niciun test: multe restricții corona au fost ridicate. Cu toate acestea, unele state federale merg pe drumuri separate. Ceea ce se aplică acum.

Unele reguli corona s-au schimbat din nou în mai. În majoritatea statelor federale, aceasta înseamnă relaxare suplimentară, în special în Hamburg și Mecklenburg-Pomerania de Vest, care anterior erau considerate puncte fierbinți. Statele federale stabilesc însele care reguli se aplică.

S -a ajuns la un acord la nivel național cu privire la cerința de mască pentru trenurile și avioanele de lungă distanță și ar trebui să rămână, de asemenea, în clinici, case și adăposturi pentru persoanele fără adăpost. Indiferent de asta, companiile, magazinele și alte facilități pot insista să poarte măști. De asemenea, pot fi comandate teste obligatorii în clinici, case de bătrâni, școli și centre de zi.

La nivel național se lucrează și la regulile de izolare și carantină . Pe 28 aprilie, guvernele federale și de stat au convenit să reducă perioada de izolare la cinci zile, dar statele nu trebuie să implementeze acest lucru imediat.

Acesta este stadiul modificărilor aduse regulilor Corona în luna mai:

Hamburg nu mai este un hotspot corona. Aceasta înseamnă că măștile nu mai sunt obligatorii în interior, iar în retail, evenimentele de dans nu mai sunt supuse regulii 2G Plus. O mască trebuie să fie purtată în continuare în transportul public și în spitale și case de bătrâni.

Același lucru este valabil și pentru Mecklenburg-Pomerania de Vest : măștile nu mai sunt obligatorii în transportul local și spitale, 2G-Plus în cluburi și discoteci, iar cerința cu măști în cinematografe și teatre nu mai este aplicabilă.

Baden-Württemberg renunță la cerința de mască pentru stomatologi și dorește să reducă cerința de izolare la cinci zile în zilele următoare.

Protecția de bază se aplică și în Bavaria , adică măștile sunt obligatorii în transportul local și în unitățile sanitare. Măștile nu mai sunt obligatorii în școli și nu ar trebui să mai existe teste. Nu există obligația de a testa în grădinițe, iar grupurile nu ar trebui să mai fie închise dacă o cincime dintre copii sunt infectați.

În Saxonia Inferioară , testele și măștile obligatorii în școli au expirat săptămâna trecută. Nici măcar grădinițele nu mai sunt testate. Nu există restricții generale corona în cinematografe, teatre, cluburi, hoteluri, restaurante și facilități sportive – dar operatorii își pot exercita drepturile de domiciliu și pot cere teste sau măști. Dacă doriți să vizitați spitale, case și școli, aveți nevoie de un rezultat negativ al testului.

În Schleswig-Holstein , măștile sunt încă obligatorii în spitale, casele de bătrâni și transportul public local. Testarea este, de asemenea, necesară în unitățile de îngrijire.

În Berlin , testarea obligatorie în centrele de zi nu se va mai aplica din 8 mai. O mască FFP2 trebuie purtată în transportul public local și în cabinetele medicale. În unitățile de îngrijire, vizitatorii și rezidenții trebuie să poarte măști atunci când părăsesc camerele. Nu există restricții în gastronomie, cultură și sport. Timpul de izolare pentru persoanele infectate este de zece zile.

În Hessen nu există restricții de la protecția de bază pentru cabinetele medicale, clinici și casele de bătrâni. Perioada de izolare a bolnavilor este de doar cinci zile. O altă caracteristică nouă este că membrii gospodăriei nevaccinați ai persoanelor care au fost testate pozitiv nu mai trebuie să fie plasați în carantină.

În Brandenburg , se aplică Ordonanța privind măsurile de bază: măștile sunt obligatorii în unitățile sanitare și de asistență socială și în transportul public local, precum și obligația de a testa angajații în instituțiile de sănătate și asistență socială. Elevii și copiii din grădiniță nu mai trebuie să se testeze.

Nici în Renania de Nord-Westfalia nu există restricții suplimentare în afară de Ordonanța privind măsurile de bază: măștile sunt obligatorii în unitățile sanitare și de asistență socială și în transportul public local, precum și obligația de a testa angajații în instituțiile de sănătate și asistență socială.

Turingia a redus obligația de a izola persoanele infectate la cinci zile din luna mai. O reglementare 3G se aplică acum vizitelor de spitale și unități de îngrijire. Persoanele vaccinate și recuperate nu mai trebuie să prezinte dovezi negative la test.

În Bremen , cerința de izolare va fi redusă de la șapte la cinci zile din mai. Acest lucru necesită un test negativ de la un centru de testare. În spitale și unități de îngrijire, o mască FFP2 este obligatorie pentru vizitatorii cu vârsta de 14 ani și peste, până acum protecția medicală a gurii și a nasului a fost suficientă. Testele obligatorii în școli nu se vor mai aplica, dar vor rămâne în centrele de zi.

În Saarland , autoritățile sanitare nu au emis încă instrucțiuni pentru a reduce cerința de izolare. Testele din școli au fost reduse de la trei la două pe săptămână.

În Renania-Palatinat , persoanele infectate fără simptome trebuie să se izoleze doar timp de cinci zile din luna mai, nu există carantină pentru persoanele de contact și nici testarea gratuită nu este necesară. În caz contrar, Ordonanța de Măsuri de bază se aplică cu cerința măștii în clinici, locuințe, transport local și pe distanțe lungi.

În Saxonia , cerințele de mască și regulile de acces nu mai sunt aplicabile în multe zone. A fost ridicată și obligația de a susține teste pentru elevi și profesori. Masca trebuie încă purtată în autobuzul școlar.

Regulile de protecție de bază rămân în Saxonia-Anhalt , inclusiv obligația de a purta măști în transportul public local, cabinetele medicale, spitalele și instituțiile de îngrijire. Testarea obligatorie în școli a fost desființată săptămâna trecută.

Cate stele merita presa?5 Votes