GERMANIA PIERDE JUDECATA MASTILOR FFP2 LA BONN - erichmocanuTV

Cerința de mască în Austria cade: aceasta se aplică turiștilor de miercuri

Cate stele merita presa?0 Votes

În Austria, cerința măștii pentru a limita pandemia corona este ridicată în mare măsură în lunile de vară. Acest lucru se aplică de la 1 iunie.

În prezent, măștile FFP2 sunt încă obligatorii să fie purtate în Austria în transportul public și în supermarketuri. Această regulă va fi suspendată temporar timp de trei luni de la 1 iunie, a declarat marți, la Viena, ministrul Sănătății Johannes Rauch (Verzii). Cerința de mască va continua să se aplice în spitale și case de bătrâni.

„Acum, pandemia ne oferă un spațiu de respirație”, a spus Rauch. Incidența de șapte zile luni a fost de numai aproximativ 230 de noi infecții cu corona la 100.000 de locuitori – puțin sub valoarea germană de 307. Cu toate acestea, Rauch a precizat că cerința de mască va fi restabilită dacă infecțiile din toamnă vor crește din nou conform așteptărilor.

Având în vedere situația bună de pandemie, obligația de vaccinare rămâne suspendată, după cum a anunțat ministrul Constituțional Karoline Edtstadler (ÖVP). Obligația de imunizare împotriva Covid-19 a fost adoptată de Parlament la începutul acestui an, dar nu a fost niciodată pusă în practică.

Cate stele merita presa?0 Votes