Cine mai are dreptul la un test PCR gratuit în Bavaria – și cine nu

Cu noile reguli Corona din Bavaria din 3 aprilie, nu numai obligația de testare nu mai este aplicabilă în majoritatea zonelor. Strategia de testare bavareza a expirat pe 1 aprilie – iar unele grupuri de oameni au pierdut dreptul la teste PCR gratuite.

Unele birouri raionale au atras atenția asupra acestei schimbări importante în comunicatele de presă de vineri. La sfârșitul lunii martie, oferta de testare din Bavaria, care a permis teste PCR gratuite suplimentare dincolo de reglementările federale privind testele, s-a încheiat. O privire de ansamblu asupra cine mai are dreptul la teste PCR gratuite în Bavaria – și cine nu.

Următoarele teste PCR nu mai sunt gratuite cu efect imediat:

 Persoane care nu pot fi vaccinate împotriva Covid-19 din cauza unei contraindicații medicale

 Femeile însărcinate și care alăptează

Următoarele persoane au, de asemenea, dreptul la un test PCR gratuit:

 Persoanele care au fost testate pozitiv cu corona (test rapid de antigen sau PCR) și indică persoanele cu un ordin de izolare sau e-mail de la departamentul de sănătate sau un test PCR pozitiv de cel mult 14 zile.

 Contacte strânse cu un ordin de carantină sau e-mail de la departamentul de sănătate.

 Persoane aflate în locuri epidemice în unități comandate de departamentul de sănătate.

 Pacienții, rezidenții și cei îngrijiți în instituții în timpul (re)internării, inclusiv persoanele înaintea tratamentului spitalicesc complet sau cu jumătate de normă sau a unei intervenții chirurgicale în ambulatoriu.

 Angajații instituțiilor de îngrijire pentru pacienți internați, servicii de îngrijire ambulatorie și cine ofera sprijin în viața de zi cu zi.

 Angajații instituțiilor rezidențiale pentru persoane cu dizabilități.

 Persoane care au stat într-o zonă cu variantă de virus în ultimele zece zile înainte de intrarea în Germania. Dreptul există până la 14 zile de la intrare.

Indiferent de aceasta, toți cetățenii din Bavaria au în continuare dreptul la cel puțin un test corona rapid gratuit pe săptămână.