Lauterbach își schimba proiectul: Carantina si Izolarea voluntara nu se va aplica

Izolarea voluntară a persoanelor infectate cu corona, planificată pentru 1 mai, nu mai trebuie sa fie aplicata!

Acest lucru a fost anunțat de ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach, în cadrul programului ZDF „Markus Lanz”.

După consultări cu miniștrii sănătății federali și de stat, ministrul a anunțat luni că, de la 1 mai, persoanele infectate cu corona și persoanele de contact vor trebui, de obicei, să fie izolate sau în carantină voluntar și pentru o perioadă scurtă de timp. Prin urmare, persoanelor infectate ar trebui să li se „recomandă cu tărie” doar să se izoleze timp de cinci zile și să evite contactele – ar trebui să se aplice în consecință persoanelor de contact ale persoanelor infectate. Un ordin de la departamentul de sănătate ar trebui să fie omis.

Lauterbach a spus la ZDF că ar fi avut sens să eliberăm autoritățile sanitare. Cu toate acestea, semnalul că o persoană infectată decide dacă să se izoleze este „atât de negativ, atât de devastator” încât trebuie să existe o schimbare în acest moment. „Daunele simbolice” că Corona nu este periculoasă este atât de devastatoare încât nu poți face acest ordin de izolare.

„Așa rămâne dacă cineva este bolnav, așa că s-a infectat, atunci departamentul de sănătate ordonă. Și dacă cineva este doar o persoană de contact și este carantină, atunci o faci singur.” Nu ai nevoie de departamentele de sănătate pentru carantina .

„Așa rămâne dacă cineva este bolnav, atunci departamentul de sănătate ordonă. Și dacă cineva este doar o persoană de contact și este carantină, atunci o faci singur.” Nu ai nevoie de departamentele de sănătate pentru carantina .