Noi Regulii in Bayern din 3.Aprilie

Bavaria implementează măsuri de protecție de bază / măsurile de protecție și de igienă rămân recomandate / programul de finanțare pentru purificatoarele de aer este extins.

Din 3 aprilie 2022, noua lege federală de protecție a infecțiilor permite doar așa-numitele „măsuri de protecție de bază” în anumite zone. Măsuri suplimentare sunt posibile numai în condiții stricte, conform așa-numitului regulament hotspot, despre care Bavaria este convinsă că nu este aplicabil din punct de vedere legal. 

Prin urmare, Bavaria pune în aplicare măsurile de protecție de bază.

Ordonanță a 16-a ce in urmatoarele zile va fii oficializata in Bayern, va cuprinde măsuri de protecție a infecțiilor si va intra în vigoare la 3 aprilie 2022 (duminică), care se va aplica până la 30 aprilie 2022 inclusiv, adică timp de patru săptămâni. Ordonanta ia măsuri de protecţie de bază acordate încă de guvernul federal. Asta înseamnă:

• Măsurile generale de protecție și igienă rămân recomandate. Acestea includ în special menținerea distanței minime, purtarea măștilor medicale în interior și concepte de igienă voluntară (în special managementul vizitatorilor, dezinfecția).

• Măștile FFP2 sunt încă obligatorii în unitățile care îngrijesc grupurile vulnerabile de persoane. Acestea includ cabinete medicale, spitale, facilități pentru chirurgie ambulatorie, facilități de prevenire și reabilitare care oferă îngrijiri comparabile cu spitalele, facilitățile de dializă, clinicile de zi, serviciile de salvare, serviciile de asistență medicală în ambulatoriu, facilitățile de îngrijire complete și semirezidenţiale și facilitățile pentru persoanele cu dizabilități, cazare pentru persoane fără adăpost și refugiați. Același lucru este valabil și pentru transportul public local.

• Testele vor continua să fie efectuate în mod regulat și în aceeași măsură ca înainte în școli și centre de zi. Pentru perioada de după sărbătorile pascale, Consiliul de Miniștri va decide în timp util. În cazurile de infecție într-o clasă sau grup, există încă un regim de testare crescut.

• Vizitatorii și angajații au nevoie de un test rapid zilnic pentru a accesa facilități vulnerabile, cum ar fi spitale, aziluri de bătrâni și case de bătrâni. Lucrătorilor li se va cere în continuare două teste pe săptămână dacă sunt vaccinați sau recuperați și teste zilnice dacă nu sunt vaccinați sau recuperați. Același lucru este valabil și pentru închisorile pentru vizitatori și pentru angajații nevaccinati sau recuperați.

Consiliul de Miniștri a aprobat, de asemenea, prelungirea termenului limită de aplicare pentru finanțarea dispozitivelor mobile de purificare a aerului și a sistemelor de ventilație descentralizată, ca parte a noii ediții 2021, până la 31 decembrie 2022. Termenul de achiziție a dispozitivelor solicitate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022 se prelungește până la 31 martie 2023 inclusiv.