Parlamentul German „Bundestag“ decide noi reguli Corona pentru toamnă

Au fost decise noile reguli Corona pentru toamnă. Bundestagul a adoptat legea elaborată de ministrul federal al sănătății Lauterbach și ministrul justiției Buschmann și poate intra acum în vigoare.

Noua lege privind protecția împotriva infecțiilor a fost adoptată. Cu voturile SPD , Verzilor și FDP , majoritatea Bundestagului german a adoptat noile reguli Corona joi.

Ministrul federal al sănătății Karl Lauterbach (SDP) a apărat anterior legea din nou. „Permitem statelor să ofere exact ceea ce este necesar în funcție de situația pandemică – nici mai mult, dar nici mai puțin”, a spus politicianul SPD. Țările ar putea și s-ar retrage asupra ei. Vom avea situația sub control.”

Lauterbach a spus: „Suntem foarte bine pregătiți.” Pe lângă prevederile Legii privind protecția împotriva infecțiilor, el s-a referit și la o altă campanie de vaccinare cu preparate care sunt adaptate noilor variante de virus și utilizarea mai mare a medicamentelor la persoanele bolnave. În plus, ar trebui să existe date mai bune, actualizate zilnic, despre ocuparea spitalelor.

Regulile mai trebuie să fie decise de Consiliul Federal în săptămâna viitoare. erichmocanu.tv online oferă o imagine de ansamblu asupra a ceea ce ar trebui să se aplice din toamnă:

Aceste reguli corona ar trebui să se aplice la nivel național

  • Cerință de mască FFP2 în călătoriile cu trenul și avionul pe distanțe lungi. O mască medicală este suficientă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani și pentru personal.
  • Măștile și testele sunt obligatorii în spitale și unități de îngrijire.

Statele federale ar trebui să aibă și ele aceste opțiuni

  • Cerință de mască în interioare accesibile publicului și transport public local (ÖPNV)
  • Trebuie să existe excepții pentru cei care au fost testați la evenimente culturale și sportive și în restaurante. Sunt posibile excepții pentru cei vaccinați și recuperați.
  • Testare obligatorie în școli, centre de zi și facilități pentru primirea solicitanților de azil
  • Măștile sunt obligatorii în școală doar dacă altfel nu ar fi posibile lecții reglementate față în față – și atunci numai din al cincilea an școlar.

Aceste opțiuni ar trebui să existe dacă există un risc pentru infrastructura critică a unei țări

  • Cerințe privind măștile la evenimentele din afara, dacă distanțele minime nu pot fi menținute
  • Atunci nu ar trebui să existe excepții pentru cei care au fost testați, recuperați și vaccinați
  • Distanta minima de 1,5 metri
  • Număr maxim de persoane pentru evenimente în spații interioare accesibile publicului

Regulile planificate se bazează pe un concept al lui Lauterbach și Buschmann de la începutul lunii august. Lauterbach a spus: „Cu acest set de instrumente, putem face față valului corona previzibil în toamnă.” Statele federale ar avea toate oportunitățile să reacționeze în mod corespunzător. Scopul politicii Corona rămâne evitarea ratelor mari de deces, a multor zile de muncă pierdute și a consecințelor grave pe termen lung. Proiectul aprobat de cabinet merge acum la Bundestag și ar putea fi decis acolo pe 8 septembrie. Consiliul Federal trebuie apoi să fie de acord.

Plățile speciale de 1.000 de euro pe lună sunt noi, astfel că casele de bătrâni vor trebui să numească ofițeri care să se ocupe de vaccinări, igiena și terapii pentru cei infectați cu medicamentul Paxlovid, de exemplu. Facilitățile ar trebui să primească 250 de euro pe lună pentru efort – pentru angajații care își asumă sarcinile singuri sau în echipă, ar trebui să fie în total 750 de euro.