Se aplică reguli noi! testul PCR nu mai este gratuit?

Capacitățile de testare sunt epuizate în Germania. Laboratoarele urmează să fie eliberate, motiv pentru care guvernele federale și de stat au decis noi reguli pentru testul PCR. Pentru milioane de germani este acum: dacă vrei un test PCR, trebuie să plătești pentru el. Testul de încredere este atunci disponibil numai pentru grupurile deosebit de vulnerabile. erichmocanu.TV oferă o privire de ansamblu.

Dacă aplicația de avertizare Corona indică un contact riscant sau dacă cei afectați doresc să confirme un autotest pozitiv, nemții au acum nevoie de un test antigen rapid negativ pentru a confirma sau a exclude o posibilă infecție corona.

Așa-numitul test de cetățean joacă acum un rol mult mai important în viața de zi cu zi decât testul PCR.

Dacă testul rapid cu antigen este pozitiv, persoana în cauză trebuie să intre în carantină timp de cel puțin șapte zile. Cu un nou test rapid de antigen, un test gratuit în a șaptea zi ar trebui să fie posibil pentru persoanele vaccinate. Cei care nu se lasă testați părăsesc carantina după zece zile.

Se profilează un haos de testare?

Un mare semn de întrebare vine din schimbarea statutului recuperat. Este complet neclar ce impact ar avea o restricție asupra statutului de convalescent. Doar cei care pot dovedi cu un test PCR pozitiv că au avut deja o infecție corona sunt considerați oficial recuperați.

AEBS.org sfătuiește: Oricine este infectat cu Corona conform noii reguli trebuie să salveze testul rapid cu antigen pozitiv sau să îl imprime pe hârtie. Apoi contează ca confirmare a dovezii. Potrivit reglementării actuale, persoana respectivă și-a „revenit” 28 de zile mai târziu – și a fost „amplificată” cu două vaccinări.

Cine mai primește testul PCR gratuit?

Un grup mic de persoane ar trebui să poată continua să efectueze gratuit testul PCR. Acestea includ în primul rând grupurile vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă cu boli anterioare, femeile însărcinate sau care alăptează. Cardul de maternitate, o trimitere de la medic, instituție sau spital sunt considerate apoi posibile dovadă.

În plus, ar trebui să existe teste PCR pentru anumite grupuri profesionale. Angajații din spitale, clinici, unități medicale, unități de reabilitare sau servicii de îngrijire medicală. Ofițerii de poliție și alte profesii din infrastructura critică ar fi, de asemenea , afectați. Angajații trebuie să prezinte un certificat de angajator sau un certificat de eligibilitate.

Vreau să fac un test PCR, ce pot face?

Dacă doriți să vi se efectueze un test PCR, trebuie să plătiți singur. Costurile sunt în prezent între 40 de euro și 130 de euro. Casa de asigurări de sănătate poate plăti costurile numai în cazuri excepționale.

Oricine dorește să plece în vacanță, are simptome sau este anunțat despre un contact riscant folosind aplicația de avertizare Corona trebuie acum să plătească singur.

Am o altă programare PCR săptămâna aceasta, o pot ține?

Rezoluțiile trebuie să fie încorporate în ordonanțele respective de către statele federale. Acest lucru durează de obicei câteva zile.

Oricine a făcut o programare PCR în această săptămână, de exemplu după un contact de risc sau un avertisment roșu în aplicația Corona-Warn, poate participa la ea gratuit.

Câte teste PCR se efectuează în prezent în Germania?

Cel mai recent, potrivit Institutului Robert Koch și asociației de laborator ALM, au fost în jur de două milioane de teste într-o săptămână – un vârf în criza Corona. Dintre cele două milioane de teste, aproximativ unul din patru a fost pozitiv. Prin urmare, laboratoarele au fost utilizate în proporție de 86%. Săptămâna trecută a fost raportată o capacitate de aproximativ 2,5 milioane de teste.