Vaccinarea obligatorie nu trece de Parlament!

Cerința de vaccinare pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani probabil nu va veni. Potrivit informațiilor „ Bild ”, nu există o majoritate pentru vaccinarea generală de la vârsta de 18 ani. Acum, susținătorii vaccinării vor probabil să treacă la vaccinarea obligatorie de la vârsta de 50 de ani. În consecință, mai multe runde de discuții cu fracțiunea Uniunii din Bundestag ar fi trebuit să rămână fără rezultat. Potrivit informațiilor „Bild”, fracțiunea Uniunii trece la politica de putere. De aceea, susținătorii vaccinării vizează acum vaccinarea obligatorie de la vârsta de 50 de ani.

Seful Junior al SPD Kevin Kühnert a declarat pentru „Spiegel” că sprijină o cerere de vaccinare obligatorie pentru persoanele în vârstă. „Sunt ferm convins că urmăresc același obiectiv ca și colegii mei atunci când vine vorba de vaccinarea obligatorie de la vârsta de 18 ani”, spune Kühnert, promovând vaccinarea obligatorie de la vârsta de 50 de ani. 

Politicianul Verzilor Dieter Janecek pledează și el pentru vaccinarea obligatorie de la vârsta de 50 de ani. El spune ziarului „Bild”: „Omicron nu este Delta, mai ales pentru cei mai tineri, așa că vaccinarea obligatorie de la 18 ani nu este proporțională. Evaluarea riscului. pentru persoanele în vârstă de la 50 de ani arată diferit finalul.”

Este încă deschis dacă vaccinarea ar trebui să fie obligatorie de la vârsta de 18 ani sau de la 50 de ani. Un vot va avea loc joia viitoare.