Am voia sa aduc din Concediu produse Contrafăcute?

Dacă valiza a dispărut și trebuie să vă aprovizionați cu haine noi, puteți face asta la Prada, Louis Vuitton sau Channel etc. Sau?

Cam la toate plajele din lume sunt tarabe ce oferă haine si accesorie de designeri la preturi de 20, 30 de euro in timp ce produsele originale sunt de zeci de ori mai scumpe.

Dacă călătoriți cu avionul sau cu vaporul, aveți voie Conform § 2 nr.5 lit.b) din Ordonanța de intrare in Germania (Einreise-Freimengen-Verordnung), numai la achizițiile cu o valoare totală de maxim 430 de euro. Tot ce este peste aceasta suma trebuie impozit.

Când călătoriți cu mașina sau cu trenul sunt permise doar bunuri cu o valoare de 300 euro + copiii însoțiți la doar 175 euro pe copil. Aceasta valoarea se refera la prețului total pe care călătorul o poate importa in Germania.

Pentru a-ți pune zâmbetul pe buze, nu strica să ceri chitanță la fiecare achiziție. Este clar că acest lucru poate fi dificil pe plajă. În caz de îndoială, și vameșul știe acest lucru.

Călătorii care nu numai că aduc cu ei un singur tricou contrafăcut, dar au 10 dintre ele în valiză nu se pot aștepta să fie tolerați. Pentru că aici se poate presupune că este vorba despre un comerț comercial, adică eventual revânzarea, mai scumpă, a produselor în țara de origine – eventual cu cerința ca este original.

Și asta va fi pedepsit direct, printre altele, din cauza încălcării mărcii.

Și dacă vrei să fii deștept când intri în Germania te să pretinzi la Zoll cu Geanta Vuitton, le spui ca geanta este originala si cumpărată dintr-un magazin Louis Vuitton doar ca nu mai ai bonul fiscal. In acest caz, e posibil sa nu mai primești amenda ca te-au depistat cu un fals, dar trebuie sa plătești impozit pe marfa.