Cu siguranță ar trebui să acordați atenție acestui lucru atunci când alegeți un scaun pentru copii pentru mașină

Un scaun pentru copii ar trebui să ofere în primul rând o bună protecție, dar ar trebui să fie și ergonomic și sigur. Dacă preferați să cumpărați un scaun second hand în loc de un model nou, cu siguranță ar trebui să acordați atenție unui punct important. Dar chiar și cu modele noi, există lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare.

Scaunele pentru copii erau obligatorii în vehiculele cu sisteme de reținere încă din 1993. Prin urmare, copiii cu vârsta de până la doisprezece ani și cu o înălțime de până la 150 cm trebuie asigurați cu un sistem de reținere. Scaunele pentru copii sunt folosite de la vârsta de aproximativ nouă luni până la vârsta de trei ani și jumătate. Acestea din urmă sunt acum în cea mai mare parte de formă ergonomică. De obicei, au poziții diferite de șezut și de dormit. Dimensiunea optima pentru scaun poate fi calculata in functie de dimensiunea scaunului si greutatea copilului.

În general, ADAC recomandă să acordați atenție materialului la cumpărare. Produsele din plastic sunt cele mai bune pentru că sunt mult mai robuste. La fel de importante sunt ghidajele de cultură montate lateral. Ele măresc protecția enorm.

Data de expirare a scaunelor pentru copii

Acum puteți vedea anul înmatriculării și valabilitatea scaunului pentru copii din numărul de sus :

Reg. UN ECE 44/01 și 44/02 ( 1993 ) – Nu mai este aprobat din aprilie 2008

UN ECE Reg. 44/03 ( 1995 ) – Aprobat dar nerecomandat

Reg. UN ECE 44/04 ( 2005 ) – Aprobat

UN ECE Reg. 129, i-Size ( 2013 ) – Aprobat: Cel mai recent standard de testare cu standarde de siguranță mai înalte

Deoarece anii de aprobare a standardelor de testare sunt destul de îndepărtați, puteți determina vârsta scaunului pentru copii folosind data fabricării. Acesta este de obicei pe un autocolant de pe sau lângă sigiliul de testare.

De asemenea, ar trebui să respectați instrucțiunile producătorului din instrucțiunile de utilizare sau de pe site-ul web. Aici se specifică de obicei cât timp trebuie folosit cel mult scaunul pentru copii corespunzător. Aceste informații variază de la producător la producător.

Durata de viață generală pentru diferitele tipuri de scaune este definită după cum urmează:

  • Marsupiu pentru copii intre 3 si 7 ani
  • Reboarders între 7 și 10 ani
  • Scaunele ulterioare până la 10 ani

Cele mai bune scaune pentru copii la Stiftung Warentest

În tabelul următor vă prezentăm cele mai bune scaune pentru copii testate de Stiftung Warentest . Mai multe informații și descrierea specifică a produsului pot fi găsite în sfaturile detaliate de cumpărare la CHIP.de