Lufthansa anulează aproape toate zborurile din Frankfurt și Munchen

Din cauza grevei de avertisment Verdi de miercuri, Lufthansa anulează aproape întregul program de la huburile sale germane din Frankfurt și München . Compania a anunțat la Frankfurt că vor avea loc anulări de zboruri marți, precum și joi și vineri. Un total de peste 1000 de zboruri ar fi anulate, cu 134.000 de pasageri afectați.

Lufthansa: „Escaladarea timpurie după doar două zile provoacă pagube enorme”
Sindicatul Verdi a făcut apel la aproximativ 20.000 de lucrători la sol să ia parte la opriri larg răspândite de muncă pentru a pune presiune asupra negocierilor salariale în curs. Directorul de resurse umane al Lufthansa, Michael Niggemann, a criticat abordarea: „Escaladarea timpurie după doar două zile de negocieri într-o rundă de negocieri colective care a fost constructivă până acum provoacă pagube enorme. Acest lucru se aplică mai ales pasagerilor noștri în timpul sezonului de vârf de călătorie. Și pune o povară grea suplimentară pentru angajații noștri în ceea ce este deja o fază dificilă în traficul aerian.”

Pe lângă nodurile din Frankfurt și München, sunt afectate și Düsseldorf , Hamburg , Berlin , Bremen, Hanovra , Stuttgart și Köln . Grupul Lufthansa menține de obicei acolo unități mai mici, care își oferă serviciile și altor companii aeriene. În Bavaria, vineri este ultima zi de școală înainte de vacanța de vară.

Pasagerii fără transferuri nu ar trebui să vină în aeroporturi pentru că acolo vor fi deschise ghișee de servicii „puține, dacă nu există”, a avertizat compania.

Deja reclamațiile clienților online

Pasagerii s-au plâns online de anulările pe termen scurt ale zborurilor intercontinentale către Statele Unite sau Hong Kong. Acestea sunt de obicei ultimele zboruri pe care Lufthansa le anulează în cazul unei greve. Lufthansa i-a avertizat pe pasagerii de transfer să nu zboare către hub-urile germane fără un zbor de legătură. Există riscul ca oaspeții să nu poată călători acolo câteva ore sau zile.

Greva de toată ziua este programată să înceapă la 3:45 a.m. miercuri dimineață, după cum a anunțat Verdi. Sunt apelate grupuri foarte diferite de angajați, cum ar fi personalul de la ghișeu, tehnicienii aeronavelor sau șoferii uriașelor tractoare de remorcare care împing aeronavele în pozițiile corecte din aeroport. Fără aceste servicii, avioanele nu pot decola mai mult decât fără piloți sau echipaj de cabină.

Prima lovitură la Lufthansa după șocul Corona vine pe fundalul unei reporniri parțial haotice a industriei. Blocajele de personal și cererea puternică de vacanțe au dus deja la probleme considerabile de manipulare în această vară, fără greve. Verdi dă vina pe managementul defectuos din aeroporturi și companii aeriene pentru acest lucru. Șeful companiei aeriene Lufthansa, Jens Ritter, vede, în schimb, progresele făcute de anunțul de grevă în cauză. Retragerea va împovăra clienții și personalul dincolo de ziua grevei, a spus Ritter pe platforma LinkedIn.

Lufthansa oferă cu 250 de euro mai mult salariu – Verdi sună oferta „destul de calculată”

Potrivit propriilor informații, Lufthansa a oferit o creștere salarială forfetară în două etape, în valoare totală de 250 de euro, pe o perioadă de 18 luni, care va fi însoțită de o creștere a profitului de 2% din iulie anul viitor. Cu un salariu de bază lunar de 3.000 de euro, aceasta ar avea ca rezultat o creștere de la 9 la 11 la sută, a calculat compania. Negociatorul Verdi Christine Behle a descris exemplul ca fiind „destul de calculat”. Pentru alte intervale de salariu, creșterea este de numai în jur de patru procente și astfel aduce pierderi salariale reale pentru angajați, a spus ea „Stuttgarter Zeitung” și „Stuttgarter Nachrichten” (marți). Sindicatul cere cu 9,5 la sută mai mulți bani în tabelele salariale pe o perioadă de 12 luni, dar cel puțin 350 de euro.