Salariul minim, relocare, anvelope auto: ar trebui să cunoașteți aceste schimbări în aprilie

Unele legi și reguli se schimbă în aprilie 2022. Salariul minim va fi majorat pentru unii lucrători. Au loc și modificări la anvelopele auto și cota forfetară pentru mutare este în creștere.

Aprilie 2022: Taxa de relocare pentru declarațiile fiscale va fi majorată

Din aprilie 2022, oricine se mută din cauza locului de muncă va primi o taxă forfetară de relocare mai mare pentru declarația de impozit . Pentru cei singuri crește cu 16 euro, până la 886 de euro, iar pentru cuplurile căsătorite și partenerii de viață, precum și pentru copii, există o taxă suplimentară. Aceasta era anterior 580 de euro, iar acum va fi majorată la 590 de euro.

În plus, maxim 1881 de euro pot fi pretinși în declarația de impozit pentru copiii care urmează cursuri private după mutare. Până acum a fost doar 1160 de euro.

DHL Packstation poate fi utilizat numai prin intermediul aplicației

Mulți clienți DHL folosesc oferta Packstations. Pachetul poate fi predat la aceste statii in loc de acasa. Anterior, aveau nevoie de un card de client pentru asta. Totuși, acest lucru se schimbă. De la 1 aprilie, numai aplicația DHL „Post&DHL” va fi necesară pentru a utiliza Packstation.

Codurile de ridicare și informațiile despre pachetul dvs. pot fi vizualizate prin intermediul aplicației. Există doar o excepție pentru pachetele care nu sunt adresate unei Packstation, dar au fost livrate acolo. Le puteți ridica în continuare cu cardul de notificare.

Aprilie 2022: Salariul minim pentru lucrătorii temporari va fi majorat

Salariul minim în Germania este în prezent de 10,45 euro. Cu toate acestea, ar trebui să crească la 12 euro pe oră anul acesta. Acest lucru a fost decis de guvern anul trecut. Creșterea urmează să aibă loc în două etape, iar până la începutul lunii octombrie salariul minim urmează să fie de 12 euro pe oră. Pentru lucrătorii temporari există deja o ușoară creștere la 10,88 euro în aprilie.

Creștere salarială pentru funcționarii publici

Funcționarii publici și toți ceilalți beneficiari de pensie vor primi mai mulți bani de la începutul lunii aprilie. În noua lună va avea loc o creștere salarială de aproximativ 1,8 la sută, a anunțat asociația funcționarilor publici și sindicatul de negociere colectivă. Cât salariu primesc grupurile ocupaționale individuale este prezentat într-un tabel în funcție de grupul de interese .

Schimbări ale anvelopelor auto în aprilie

Ca în fiecare primăvară, șoferii ar trebui să-și schimbe anvelopele de iarnă cu anvelopele de vară . De obicei, se recomandă să faceți acest lucru în preajma Paștelui – o regulă generală pe care ar trebui să o ajustați în funcție de vreme, deoarece condițiile meteorologice de primăvară sunt diferite în fiecare an.

Cu toate acestea, există o altă modificare legată de anvelopele auto. Mulți producători au anunțat că vor crește prețurile la anvelopele de vară în aprilie. Michelin, de exemplu, a anunțat acest lucru în februarie.