Societatea spitalicească solicită ridicarea vaccinării obligatorii pentru angajați din medicală

Societatea Spitalelor Germane s-a pronunțat în favoarea ridicării cerinței de vaccinare împotriva coronavirusului pentru personalul de îngrijire și asistență medicală.

„Conform cunoștințelor actuale, nu este nici sensibil și nici comunicabil să o continuăm”, a declarat directorul general adjunct Henriette Neumeyer la rețeaua editorială Germania (RND, miercuri).

Până acum, asociația a susținut vaccinarea obligatorie legată de unități. În valul deltă, s-a presupus că va exista și un nivel ridicat de protecție pentru grupurile vulnerabile din spital, a spus Neumeyer. Cu varianta Omikron, aceasta a devenit învechită. Politicienii de la CDU și de la stânga au început o dezbatere despre eliminarea vaccinării obligatorii la sfârșitul anului.

„Protecția persoanelor vulnerabile nu poate fi garantată”

Președintele Asociației Federale a Furnizorilor Privați de Servicii Sociale (BPA), Bernd Meurer, a declarat: „Protecția persoanelor în vârstă și a persoanelor vulnerabile nu poate fi garantată doar cu cerința de vaccinare legată de unități, atâta timp cât rudele și vizitatorii sunt încă permise. să vină la unități nevaccinați și astfel încât virusul să poată fi transportat în instituții din nou și din nou.”

Bundestag și Bundesrat au decis cu privire la cerințele de vaccinare legate de unități în decembrie anul trecut. Angajații din instituțiile cu persoane vulnerabile, cum ar fi casele de bătrâni și clinici, au trebuit apoi să demonstreze până la jumătatea lunii martie 2022 că au fost vaccinați sau recuperați.