Netflix sterge mai multe filme din cauza pierderii uriașe de abonați

Netflix Animation a fost cel mai puternic afectat de necazurile recente ale companiei

Netflix anulează deja mai multe emisiuni și filme după recentele sale probleme financiare și de abonat.

Potrivit The Wrap , gigantul de streaming a scos din priză numeroase emisiuni Netflix aflate în curs de dezvoltare . Departamentul de animație al companiei a fost cel mai grav afectat de problemele care afectează în prezent Netflix , care a suferit scăderi ale valorii de piață și ale bazei de abonați de la începutul anului.

Pe 21 aprilie, a raportat despre anunțul Netflix că a pierdut 200.000 de abonați de la începutul anului 2022 . În plus, recenta retragere a companiei de streaming din Rusia din cauza războiului din Ucraina a costat-o ​​încă 700.000 de telespectatori (spune Reuters ). Netflix estimează că va pierde încă două milioane de clienți plătitori înainte de iunie 2022 – știri care au dus la o scădere a valorii de piață a companiei cu 50 de miliarde de dolari (pe BBC ).

Deoarece are în calcul prima pierdere de abonați din peste un deceniu, plus o scădere uriașă a evaluării acțiunilor sale, Netflix se pare că a luat măsuri pentru a combate în mod proactiv instabilitatea financiară viitoare. Și asta înseamnă anularea mai multor proiecte în curs de dezvoltare.

Conform raportului The Wrap, directorul de conducere creativă și dezvoltare pentru animație originală al Netflix – Phil Rynda – a fost eliberat, alături de mulți dintre membrii personalului său, la începutul acestei săptămâni.

Nu numai asta, dar gigantul de streaming a anulat și multe proiecte animate interne, inclusiv o adaptare a piesei The Twits a lui Roald Dahl. Un serial animat foarte așteptat bazat pe îndrăgitul serial de benzi desenate Bone a lui Jeff Smith, plus Toil and Trouble a lui Lauren Faust, au fost alte producții abandonate fără ceremonie de către streamer.

Dar nu s-a renunțat doar la serialele Netflix foarte așteptate. Filmele Netflix, inclusiv Bright 2, o continuare a filmului fantasy cu Will Smith, au fost, de asemenea, renunțate de compania de streaming, potrivit What’s on Netflix . Anularea lui Bright 2 este probabil să aibă legături mai strânse cu incidentul de la premiile Oscar din 2022, care l-a văzut pe Smith agresându-l fizic pe Chris Rock în direct pe scenă. Am raportat anterior că Netflix și Sony s-au retras de la proiectele Will Smith în curs de dezvoltare în urma incidentului. Dar, potrivit reporterului Bloomberg Lucas Shaw , Netflix a susținut că anularea Bright 2 nu a avut prea mult de-a face cu confruntarea lui Smith la Oscar.

Nu este clar câte seriale și filme Netflix sunt setate în mod similar pentru blocul de tăiere. Cu toate acestea, se pare că unele dintre cele mai mari hituri ale streamerului – Stranger Things , The Witcher , Arcane și Squid Game pentru a numi doar patru – sunt toate în siguranță.

Se pare că noile filme și emisiuni în curs de dezvoltare riscă să cadă pe margine. Dar, așa cum am văzut anterior de la Netflix, gigantul de streaming nu este contrariu să tragă producțiile preferate de fani, dacă se consideră necesar. Ne uităm la tine, Archive 81 și The Dark Crystal: Age of Resistance.

Am contactat Netflix pentru comentarii suplimentare despre cele de mai sus și vom actualiza această poveste dacă vom primi răspunsuri.