Familia Furdui primesc 2 din cei șapte copii luați în custodia statului, înapoi!

Audierea în fața instanței de familie în cazul unei familii de români duce la apropiere
Litigiu privind custodia: Doi copii au voie să se întoarcă la părinți!

La sfârșitul lunii februarie, aproximativ 10.000 de oameni au manifestat pentru familia de români la Walsrode. Părinții au anunțat acum că vor să renunțe la sprijinul public.

Luni, 21 martie, ședința în fața instanței de familie de la Judecătoria Walsrode în litigiul privind custodia părinților români ai căror șapte copii fuseseră luați din familie de către biroul de asistență pentru tineret a durat mai bine de șase ore. De atunci, copiii sunt în instituții, cei mai mici într-o familie de plasament.

Biroul de asistență pentru tineret i-a acuzat pe părinți de punerea în pericol a copiilor. În februarie, instanța a decis să revoce temporar custodia și să transfere tutela către biroul de asistență pentru tineret.

Luni, o audiere orală a vizat o posibilă apropiere între părinți și biroul de protecție a tinerilor. Rezultatul anunțat de judecători: Doi din cei sapte copii se pot întoarce la părinți după o cerere corespunzătoare. Ceilalți rămân temporar în grija biroului de asistență pentru tineret din instituții și familia de plasament.

Avocatul părinților, Thomas Lasthaus din Walsroder, a lăudat „gestionarea foarte bună, obiectivă și emfatică” a ședinței de către judecător. Lasthaus a explicat, de asemenea, pentru părinți că acum doresc să lucreze împreună „în mod confidențial și în pace, fără sprijin public, cu biroul de asistență pentru tineri și cu instanța”. Ei au recunoscut greșeli în timpul procesului și sunt dispuși să-și continue terapia și să primească ajutor psihologic suplimentar. spune ziarul din walsröde

Sustine Petitia europeana pentru a opri luarea in custodie ilegala!

Acord privind drepturile de contact mai generoase

Thomas Lasthaus a explicat că două fiice, de 13 și 14 ani, s-ar putea întoarce la părinți. Două cereri corespunzătoare pentru asistență educațională și sprijin familial fuseseră deja depuse marți, 22 martie. Potrivit Lasthaus, el presupune că nimic nu va sta în calea întoarcerii celor două fete. A fost convenit un drept de acces mai generos pentru ceilalți cinci copii.

Următorul pas este acum ca părinții să se dovedească sub supraveghere. „Presupun că este posibil să se transfere treptat custodia înapoi către părinți”. Pentru aceasta, însă, este necesară desfășurarea unei alte audieri privind custodia. Aplicarea pentru acest lucru este posibilă în cinci sau șase luni. „Părinții lucrează la ei înșiși”, asta este de recunoscut, potrivit avocatului. Și, desigur, erau și triști că nu toți copiii se puteau întoarce la ei.#

A făcut furori și la nivel internațional

Procesul de custodie a fost despre stilul parental al părinților, o strictețe incontestabilă și „conducerea” foarte apropiată a copiilor. Au existat și acuzații de violență. Cu toate acestea, legea germană nu permite nici violența ușoară, nici amenințarea cu violență și vede acest lucru ca pe o amenințare la adresa bunăstării copiilor.

Cazul a făcut furori la nivel internațional, chiar și ambasada României s-a implicat. La sfârșitul lunii februarie, aproximativ 10.000 de cetățenii din toate colțurile Europei au manifestat pentru familie în Walsrode. Până în prezent, familia afectată a primit un sprijin larg din partea membrilor români ai bisericilor penticostale din toată Germania, din alte țări europene și din SUA.