10 milioane de șoferi vor plăti în curând mai mult pentru asigurarea de răspundere civilă

Din 2023, clasele regionale se vor schimba pentru milioane de șoferi germani. În timp ce aproximativ cinci milioane de șoferi plătesc mai puțin, devine mai scump pentru peste 10 milioane.

Aproximativ zece milioane de șoferi cu asigurare de răspundere civilă pentru vehicule vor fi clasificați într-o clasă regională superioară în 2023, în timp ce aproximativ 5,5 milioane vor fi într-o clasă inferioară.

După cum a raportat Asociația Generală a Industriei Germane de Asigurări (GDV), o clasă regională superioară se aplică în 101 districte de înregistrare. În 67 de raioane va fi mai mic anul viitor. Clasa regională rămâne aceeași pentru celelalte 244 de raioane și astfel 26,8 milioane de proprietari cu asigurare de răspundere civilă auto .

Datorită unei reorganizări a limitelor de clasă, de această dată au loc relativ multe schimbări în răspunderea autovehiculelor. În general, se aplică următoarele: Cu cât este mai bună clasificarea în clasa regională, cu atât este mai ieftină pentru prima de asigurare, care este determinată și de alți parametri.

Schimbare în clasele regionale: multe contribuții se schimbă și pentru politici cuprinzătoare

În fiecare an, GDV calculează bilanţul daunelor pentru cele peste 400 de districte de înregistrare din Germania şi le împarte în clase regionale. Clasa regională depinde de locul în care locuiește proprietarul. Există, de asemenea, clase regionale pentru politici cuprinzătoare – există puțin mai puține schimbări până în 2023 decât în ​​ceea ce privește răspunderea.

Nu contează dacă este vorba de asigurare de răspundere civilă sau de asigurare globală: puteți afla în ce clasă regională se află districtul dvs. folosind interogarea privind clasa regională de pe portalul GDV „dieversicherer.de”.