Atenție, 7 capcane! Muncă în grădină te poate costa foarte mult. 

Cate stele merita presa?10 Votes

Chiar și în propria grădină, grădinarii nu au voie să facă ce vor. Catalogul amenzilor din Germania prevede ce lucrări de grădinărit fac obiectul unei amenzi.

Oricine își tunde gazonul în grădină la momentul nepotrivit se poate aștepta la o amendă uriașă. Același lucru este valabil și pentru a face un foc de tabără sau a tăia un gard viu. Prin urmare, grădinarii amatori ar trebui să afle despre diverse capcane fine din grădină. erichmocanu.tv a rezumat diverse tipuri de lucrari de gradinarit, pentru care trebuie sa platesti o amenda de pana la 50.000 de euro – daca nu respectati reglementarile.

Tunsul gazonului poate duce la o amendă

Tunderea gazonului în grădină într-o duminică sau sărbătoare legală nu este o idee bună – și poate fi pedepsită cu amendă. În general, este vorba despre Ordonanța privind zgomotul echipamentelor și mașinilor , care poate include și alte echipamente zgomotoase de grădină, cum ar fi tocătoarele, drujba, suflantele de frunze și mașinile de tuns gard viu. Aceste aparate nu pot fi folosite duminica, de sărbătorile legale sau în perioadele de odihnă. Amenzile se ridică până la 50.000 de euro, în funcție de statul federal. De asemenea, ar trebui să fiți atenți la vecinii care se simt deranjați în liniștea lor. 

Tăiați gardul viu la momentul nepotrivit

Pentru ca gardul viu să nu crească excesiv, proprietarii grădinii ar trebui să-l taie în mod regulat . Cu toate acestea, anumite reguli și, mai ales, perioade de timp trebuie respectate. Între 1 martie și 30 septembrie puteți efectua doar o singură îngrijire blândă sau tăietură topiară. Conform secțiunii 39 (5) din Legea federală de conservare a naturii, tăierea radicală este interzisă între aceste date pentru a proteja habitatul animalelor sălbatice.

Tăierea unui copac în grădină

Poți oricând să tai propriul tău copac în grădină ? Acest lucru este greșit – și tăierea pomului poate fi și pedepsită cu amendă. Și aici este importantă perioada dintre 1 martie și 30 septembrie, pentru că nu ai voie să tai copaci în perioada aceasta. În plus, unele specii de arbori sunt deosebit de protejate în Germania, precum nucul sau pinul silvestru. În plus, dacă păsările, rozătoarele sau liliecii, de exemplu, cuibăresc în copac, proprietarii de grădină nu trebuie să-l atingă. În funcție de statul federal, reglementările și amenzile sunt reglementate diferit.

Notă : Dacă doriți să tăiați un copac în grădină, trebuie să contactați în prealabil agenția de mediu responsabilă. Mărimea copacului poate juca, de asemenea, un rol. 

Atenție la focul din grădină

Starea în jurul șemineului într-o companie bună sau arderea deșeurilor verzi după grădinărit – acest lucru nu este de obicei permis în grădină și este supus amenzilor. Modul în care este reglementată exact aprinderea unui foc în grădină este determinat de autoritățile locale relevante cu reglementări diferite. În cele mai multe cazuri, este necesară o autorizație pentru a incinera deșeurile din curte. Este mai bine să reciclați tăieturile. Un șemineu deschis în grădină trebuie, de asemenea, aprobat, excepție fiind un bol de foc sau un coș de foc. În caz contrar, pentru incendiu neautorizat se poate aplica o amendă de până la 150 de euro.

Sfat : Aflați în prealabil de la comunitatea sau autoritatea locală ce este permis și ce nu. Acest lucru vă poate scuti de probleme și eventual amenzi. La o petrecere cu grătar în grădină, ar trebui să respectați și orele de liniște după ora 22:00. În caz contrar, poate fi și amendă de până la 5.000 de euro.

Îndepărtați cuiburile de viespi – amendă pentru infracțiuni

Unele specii de insecte sunt amenințate în Germania și se află sub protecția naturii, inclusiv viespea comună și viespea germană. Chiar dacă și-au construit un cuib în grădină sau pe casă, nu trebuie să-l distrugeți fără alte amânări. O amendă uriașă de până la 20.000 de euro poate fi amenințată. 

Notă : Alte insecte, cum ar fi albinele, bondarii, viespii sau fluturii sunt, de asemenea, sub o protecție strictă a naturii. Dacă îi prindeți, răniți sau distrugeți, trebuie să vă așteptați la o amendă de până la 50.000 de euro. În Brandenburg, amenda poate ajunge chiar la 65.000 de euro.

Deversarea ilegală a apei pluviale în canalizare

Fiecare proprietar de proprietate trebuie să plătească taxe corespunzătoare pentru apa de ploaie care intră în sistemul de canalizare prin zone construite sau izolate. Din acest motiv, este interzisă deversarea ilegală a apei pluviale colectate sau a apei murdare. Dacă nu se plătesc taxele de apă pluvială, se poate aplica o amendă de până la 7.500 de euro.

Construiți un șopron de grădină fără autorizație

În funcție de cât de mare ar trebui să fie casa de grădină, aveți nevoie de o autorizație în funcție de codul de construcție de stat. Încălcarea reglementărilor statelor federale poate duce la amenzi de până la 50.000 de euro. În orice caz, ar trebui să contactați autoritatea de construcție responsabilă înainte de a ridica o casă de grădină .

Cate stele merita presa?10 Votes