Coalitia nu mai este de acord cu legalizarea canabisului dar poate vine Impozitarea pe înghețată!

In coaliția de Guvernare a partidelor SPD, Verzi si FDP se vorbea despre Politica Drogurilor și despre Legalizarea Canabisului.

→ Politica de droguri
Introducem vânzarea controlată a canabisului către adulți pentru uz recreațional în magazinele autorizate. Aceasta controlează calitatea, previne transferul de substanțe contaminate și garantează protecția minorilor. Vom evalua legea după patru ani pentru impactul social al acesteia. Activam și extindem modele pentru controlul drogurilor și măsuri de reducere a riscurilor.

Când vine vorba de prevenirea consumului de alcool și nicotină, ne bazăm pe o educație sporită, cu un accent special pe copii, tineri și femei însărcinate. Înăsprim reglementările pentru Marketing și sponsorizare a alcoolului, nicotinei și canabisului. Măsurăm întotdeauna reglementările cu noile descoperiri științifice și aliniem măsurile de protecție a sănătății în consecință.

Pagina 58 din Contractul de Guvernare

In urma acestei declarații făcute în Contractul de Coaliție, Milioane de cetățenii au fost siguri ca consumul de Canabis va fi legalizat în anul 2022 sau cel târziu 2023.

La numai 100 de zile de la preluarea Guvernarii, Cristian Lindner FDP, Ministru de Finanțe a declarat vineri seara ca s-a uitat pe statistica mondiala și a observat ca impozitul ce statul il poate câștiga din legalizarea de canabis este foarte mic.

In anul 1970 în orașul München s-a încasat peste 250 de milioane euro in urma impozitului pe Gheata și Înghețată. a mai precizat Lindner. (Impozitul pe Gheata a fost anulat în anul 1971)

Anului 2022 se așteaptă o vara foarte călduroasă!

Lindner: Daca în cei doi ani de plina pandemie, s-a vândut 8 kg de gheata pe cap de locuitor, la ce ne putem aștepta în vara anului 2022 când nu mai avem restricții?

Am putea sa ne gândim, ca acum la 50 de ani de la anularea impozitării Gheatei sa o aducem din nou! Venitul ar fii mult mai mare decât legalizarea Canabisului! a mai spus Lindner.