În Baden-Württemberg, tinerii de la 16 ani au dreptul de vot

În viitor, parlamentul de stat din Baden-Württemberg poate fi ales de la vârsta de 16 ani. După ani de certuri, Parlamentul a adoptat miercuri o reformă corespunzătoare a legii electorale cu majoritatea necesară de două treimi (106 voturi da și 34 voturi nu, 5 abțineri).

Verzii, CDU , SPD au votat pentru, FDP și AfD împotrivă. Acest lucru nu numai că scade vârsta minimă pentru dreptul de vot pentru alegerile de stat, referendumuri, referendumuri și referendumuri cu doi ani, dar introduce și drepturi de vot cu două voturi.

Cu primul vot, candidatul de circumscripție este ales direct. Acesta va continua să fie înființat de partidele raionale la fața locului. În viitor, al doilea vot va reveni unui partid care va întocmi o listă de stat pentru acesta – acest lucru va conferi partidelor mai multă influență în alegerea candidaților. Repartizarea locurilor în parlamentul statului este determinată de cel de-al doilea vot. Unul dintre scopurile reformei este acela de a se asigura că mai multe femei stau în plen.