Legea Gassi: proprietarii de câini din 2022 trebuie să se uite la ceas când ies la plimbare

„Animalele de companie nu sunt jucării drăgălașe – trebuie luate în considerare nevoile lor.” Un citat care revine la fostul ministru al Agriculturii Julia Klöckner de la Agenția de Presă Germană (dpa). Pentru ca această zicală să nu dispară pur și simplu în legătură cu cel mai popular animal de companie din Germania, guvernul federal a înregistrat modificările pentru câini în Ordonanța privind bunăstarea animalelor pentru câini. În așa-numitul Gassi-Gesetz 2022, așa cum este deja cunoscut în limba germană, există câteva inovații fundamentale pentru proprietarii și crescătorii de câini din Germania.

Gassi-Gesetz: Ordonanța 2022 privind bunăstarea animalelor pentru câini obligă proprietarii de câini – creșterea adecvată speciei este o necesitate

Pentru că, în timp ce un proprietar de câine își prețuiește și are grijă de câinele său, îi oferă iubitului său patruped o alergare și subordonează totul sau mult bunăstării câinelui, interesele animalului de companie popular sunt neglijate în unele gospodării. Ordonanța 2022 privind bunăstarea animalelor pentru câini are scopul de a-i împiedica pe cei din urmă pentru a-i face dreptate celui mai bun prieten al omului la toate nivelurile. Guvernul federal face acum în mod explicit responsabilitatea proprietarilor de câini pentru acest lucru prin Legea Gassi.

Potrivit Gassi-Gesetz, este important să se asigure că câinii sunt ținuți într-o manieră adecvată speciei. Ordonanța privind bunăstarea animalelor pentru câini înseamnă, de exemplu, că câinii fac suficient exerciții și exerciții fizice și nu sunt lăsați singuri prea mult timp pentru a preveni singurătatea. „Acum adaptăm cerințele pentru creșterea lor la recomandările experților. În acest fel, asigurăm o îmbunătățire a protecției și bunăstării animalelor”, a declarat fostul ministru Klöckner despre proiectul său la acea vreme.

Modificări și interdicții ale Ordonanței privind bunăstarea animalelor pentru câini dintr-o privire: 

 • Obligația de a plimba : Un câine adult trebuie să aibă o alergare de cel puțin o oră de cel puțin două ori pe zi
 • Păstrarea în camere  (încăperile înseamnă în primul rând hambare sau alte zone care nu sunt locuite permanent): Un câine trebuie să aibă posibilitatea de a privi afară (așa-numita  vedere în exterior ).
 • Cerințele pentru creșterea câinilor sunt înăsprite, printre altele, pentru a se asigura că puii sunt socializați în mod adecvat cu oamenii și alți câini și că se obișnuiesc cu stimulii din mediu.
 • În creșterea comercială a câinilor , un îngrijitor poate avea grijă de maximum trei pui în același timp.
 • Se acordă un timp minim de patru ore pentru manipularea zilnică a puilor . Acest lucru se aplică atât crescătorilor comerciali, cât și privați.
 • Interzicerea folosirii gulerelor cu țepi sau a altor dispozitive dureroase la antrenament, educație și educație.
 • Legarea câinilor este strict interzisă.
 • O interdicție de expunere va fi emisă pentru câinii care prezintă semne de reproducere chinuitoare .
 • Interdicția expozițiilor nu se limitează la expozițiile de reproducție pură, ci include toate evenimentele la care are loc o evaluare, testare sau comparare a câinilor, cum ar fi de ex. B. Teste de performanță de reproducție și evenimente sportive pentru câini.
 • Interdicția de expoziție deja aplicabilă pentru câinii care au fost amputați cu încălcarea bunăstării animalelor va fi extinsă și la alte evenimente.

Motivele modificărilor aduse Legii Gassi sunt totuși evidente. Vechea ordonanță privind bunăstarea animalelor pentru câini din 2001 a fost confruntă cu critici vehemente în trecut, deoarece nu mai corespunde nevoilor de adăpostire ale câinilor și nu mai reflectă starea actuală a cunoștințelor.

Ordonanța privind bunăstarea animalelor pentru câini: cine și cum trebuie să monitorizeze conformitatea cu Legea Gassi și, mai ales, cu Regula Gassi?

Pe de altă parte, este complet neclar cum trebuie să fie monitorizată de către proprietarii privați respectarea legii privind plimbările de câini pentru cele aproximativ zece milioane de câini din Germania și regula de plimbări de câini în general. O purtătoare de cuvânt a ministerului a spus în cuvinte opace că autoritățile statului sunt responsabile pentru acest lucru.

Nu se știe dacă autoritățile relevante sau, în caz de îndoială, oficiile de ordine publică ale statelor federale au deja un plan pentru verificarea obligației de a merge la plimbare în sertare ca parte a Legii Gassi. În orice caz, este dificil să ne imaginăm abordarea oficialilor care sună la ușa fiecărui proprietar de câine și întreabă cu insistență dacă câinele a reușit deja să se desprindă în aer liber pentru timpul minim prescris.

Pe de altă parte, este mult mai realist că situația juridică adaptată poate împiedica permanent ținerea câinilor în canisa.

Ce sancțiuni și amenzi există dacă paragraful 2 din Ordonanța privind bunăstarea animalelor pentru câini este nerespectat?

De asemenea, nu este clar ce sancțiuni se vor confrunta proprietarii de câini dacă nu respectă obligația de a-și plimba prietenii patrupede. Situația este similară cu celelalte modificări ale legii Gassi. Și aici, statele federale își pot crea propriul catalog de amenzi independent de ordonanța națională privind bunăstarea animalelor pentru câini și pot stabili singure sancțiunile pentru încălcarea legii cu privire la plimbarea câinilor.

Între timp, se datorează sancțiuni severe pentru cruzimea față de animale – și acestea sunt reglementate foarte clar.

Catalogul amenzilor pentru cruzime față de animale față de câini

 • Maltratarea unui câine: infracțiune conform § 17 TierSchG (legea privind protecția animalelor); este sancționat cu amendă sau închisoare de până la trei ani; animalul este retras; Interdicția de a păstra animale din nou
 • Uciderea unui câine: infracțiune conform § 17 TierSchG; amendă sau închisoare de până la trei ani; Interdicția de a păstra animale din nou
 • În calitate de proprietar, să nu-ți hrănești câinele sau să nu-l îngrijești în mod adecvat: infracțiune conform § 17 TierSchG în legătură cu § 13 StGB; amendă sau închisoare de până la trei ani; animalul este retras; Interdicția de a păstra animale din nou
 • Tentativa de abuz sau neglijenta asupra unui caine: contraventie; procedura amenzii, amenda de pana la 25.000 euro; animalul este retras; Interdicția de a păstra animale din nou
 • Abandonarea câinelui: contravenție administrativă; Amenda de până la 25.000 de euro
 • Furtul unui câine, vânzarea acestuia prin primirea bunurilor furate sau delapidarea acestuia: Pedepse diferite din Codul penal; amendă sau închisoare
 • Producerea sau vânzarea de materiale pornografice cu animale: penal conform § StGB 184 a; Amenda sau închisoare de până la trei ani

Încălcări ale proprietății câinilor

 • Încălcarea obligației de lesă: Amenda stabilită de municipalitatea respectivă
 • Excrementele de câine nu au fost îndepărtate: amendă stabilită de fiecare municipalitate
 • Câinele listat nu poartă bot în zonele publice: amendă stabilită de municipalitatea respectivă
 • Permiterea cainelui sa alerge in zonele publice fara zgarda: amenda aplicata de municipalitatea respectiva
 • Obligația generală de supraveghere nerespectată: În caz de avarie, proprietarul este răspunzător; dacă câinele tău atacă pe cineva, poți fi acuzat de agresiune sau ucidere din culpă