Majoritatea germanilor vor demisia Ministrului Lambrecht!

Cate stele merita presa?2 Votes

Ministrul Apărării Christine Lambrecht (56 de ani, SPD) se află sub o presiune din ce în ce mai mare din cauza zborului de vacanță cu fiul ei Alexander (21 de ani)!

Într-un sondaj reprezentativ INSA pentru BILD (1001 participanți), o majoritate absolută de 55 la sută dintre germani sunt în favoarea demisiei ministrului. 19 la sută nu văd niciun motiv pentru acest lucru (26 la sută nu știu).

Răspunsul publicului față de ministrul de scandal este și el devastator. Sub titlul: „Ministrul Zero-Bock” se spune în noul „Spiegel”: „În cea de-a șasea lună a mandatului ei ca ministru al Apărării, Christine Lambrecht a ajuns prima pagină a ziarelor cu activitățile ei private – ce din punct de vedere politic, social-democratul a avut un eșec total până acum”.

Pota: manfred-bischoff.de

Raportul de patru pagini: Menționat printre altele de asemenea, vizita inaugurală de patru zile a lui Lambrecht în SUA (cunoscută pe plan intern ca „călătorie de clasă” din cauza numărului mare de persoane care călătoresc cu ea), în timpul căreia ministrul a dat instrucțiuni ca să fie planificat suficient timp liber în New York pentru cumpărături și o petrecere privată. (masa de seara).

Totul este complet normal și în verde, a transmis ministerul la întrebarea pusa de BILD: „Este în natura lucrurilor că există și „sejururi private” după călătoriile de afaceri, de ex. dacă la sfârșitul călătoriei de afaceri afacerile oficiale pentru ziua respectivă se încheie și nicio activitate oficială nu este planificată nici pentru ziua următoare (de exemplu, în weekend).“

Ministrul Apărării și-a dus fiul în excursie cu elicopterul armatei.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, s-a aflat, marți, 10 mai, în centrul criticilor opoziției în legătură cu o călătorie privată a fiului său cu un elicopter al armatei.

Christine Lambrecht și fiul ei, Alexander Lambrecht, în vârstă de 21 de ani, au zburat cu un elicopter militar pe insula Sylt din Schleswig-Holstein, la mijlocul lunii aprilie, pentru o excursie privată.

Ministrul, care vizitase anterior un batalion staționat în nordul Germaniei, a zburat apoi pe insulă împreună cu fiul său cu un elicopter Cougar pentru weekendul de Paște. Fiul ministrului a postat chiar și o fotografie cu elicopterul pe Instagram.

Ministerul Apărării a asigurat că doamna Lambrecht a plătit factura pentru zborul fiului său, estimată de presă la aproximativ 5.000 de euro pe oră.

Dar ministrul social-democrat, propulsat în centrul atenției de la începutul invaziei rusești în Ucraina, și-a atras totuși critici, în special din partea conservatorilor, care au fost repuși în opoziție de la sfârșitul anului 2021, scrie Le Journal de Montreal.

„Să nu confunde Luftwaffe cu Lufthansa”

Primul secretar al grupului CDU-CSU din Bundestag, Thorsten Frei, a declarat că „utilizarea Bundeswehr-ului în scopuri private și partizane este lipsită de eleganță”. „Ministrul apărării ar trebui să aibă mai mult tact și să nu confunde Luftwaffe (forțele aeriene) cu Lufthansa, principala companie aeriană germană”, a declarat el pentru cotidianul Bild.

„Momentul în care ministrul și-a petrecut vacanța pe insula Sylt, în plin război în Ucraina, era deja la limită”, a adăugat Reinhard Brandl, responsabil pentru probleme de apărare în cadrul partidului conservator bavarez CSU. „Faptul că fiul său se laudă acum pe Instagram că a reușit să zboare cu elicopterul guvernamental la Sylt este picătura care a umplut paharul””

Membră a partidului liberal FDP, una dintre componentele actualei majorități, președinta comisiei de apărare a Bundestagului, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a considerat că procedura este „destul de neobișnuită” și a cerut „clarificări”.

Cate stele merita presa?2 Votes