Noua calificare ca îngrijitor în comunitatea 24-Stundenbetreuung

Îngrijire într-o comunitate la domiciliu, îngrijire 24 de ore pe zi sau îngrijire locuință – conceptul de îngrijire care este ferm stabilit în Germania are multe nume și totuși are ceva în comun: bătrânii, bolnavii și persoanele cu dizabilități sunt îngrijite la domiciliu de către îngrijitorii care provin din Polonia sau din alte țări din Europa de Est și locuiesc și lucrează în gospodăria care urmează să fie îngrijite pe durata misiunii lor.

Până acum au existat doar oportunități gestionabile de a pregăti în mod optim îngrijitorii pentru misiunea lor de muncă prin formare continuă. Acum, Institutul IQH pentru calitate și inovație în îngrijirea la domiciliu, împreună cu Asociația VHBP pentru îngrijire și îngrijire la domiciliu eV și GKV Spitzenverband, au în portofoliu o măsură de calificare care este orientată în mod explicit către cerințele de îngrijire în comunitatea de acasă.

Formare certificată pentru îngrijitori

Institutul IQH pentru Calitate și Inovare în îngrijirea la domiciliu, înființat în 2018, lucrează în domeniile cercetării, științei și formării profesionale cu parteneri de cooperare renumiți din industria de îngrijire la domiciliu, îngrijire și sănătate.

Ofertele educaționale se bazează pe formate auto-dezvoltate, tehnologii digitale și, în unele cazuri, inteligență artificială și sunt certificate și recunoscute. În măsura de calificare a îngrijitorilor atestați din comunitatea de origine, îngrijitorilor li se oferă informații importante pentru îngrijirea și îngrijirea persoanelor în vârstă, bolnave și cu dizabilități. Instruirea este oferită în șapte module cu 80 de ore teoretice și 320 de ore practice de conținut, care, cel mai târziu, permit supraveghetorilor să se ocupe cu încredere și competentă de toate situațiile posibile de supraveghere.

Conținut didactic orientat spre practică, bine gândit

În cele șapte module sunt abordate subiecte care, în special, conțin și elementele de bază pentru furnizarea de servicii de ajutor cu prag scăzut conform § 45 c SGB XI. În acest fel, îngrijitorilor li se oferă cunoștințe despre boli, dizabilități, forme de tratament și îngrijire adecvată. Un alt modul include zona mediului social și posibilele opțiuni de ajutor și sprijin. Mai ales atunci când aveți de-a face cu persoane cu demență sau boli mintale, conținutul didactic despre comunicare și managementul conversației dintr-un modul de predare suplimentar este avantajos, în timp ce cunoștințele despre autogestionare, reflecție, schimb, cooperare și colaborare pot optimiza propria muncă de zi cu zi.

Atât din punct de vedere teoretic, cât și din punct de vedere practic, în măsura de calificare, îngrijitorii primesc informații importante din domeniile de îngrijire, angajare, menaj, însoțire, sprijin, siguranță, igienă și prim ajutor. După formarea avansată, există un test de curs bazat pe un test de transfer practic orientat către cunoștințe teoretice și competențe. În cazul în care participanții promovează această probă, se va elibera un certificat de măsura de calificare promovată, care este valabil douăsprezece luni. Cursul pentru îngrijitorii din comunitatea de origine este, de asemenea, acreditat și recunoscut de înregistrarea RbP a îngrijitorilor profesioniști.