Pachetul de ajutor punct cu punct!

Cate stele merita presa?9 Votes

Prețuri mari la încălzire, la conducere și în supermarket – pentru a ușura povara cetățenilor, Bundestagul a decis un pachet de ajutor în valoare de miliarde. Totuși, opoziția nu merge suficient de departe.

Bundestagul a adoptat mai multe scutiri pentru a compensa prețurile ridicate la energie și alimente. Numai în acest an, cetățenii ar trebui să economisească aproape 4,5 miliarde de euro, iar până în 2026 ajutorul ar trebui să însumeze aproximativ 22,5 miliarde de euro.

Mai puțin impozit pe venit

Mai exact, alocația de bază pentru impozitul pe venit va fi majorată de la actualul 9.984 EUR la 10.347 EUR. Alocația de bază este limita de venit peste care trebuie să plătiți impozit pe venit în Germania. Drept urmare, toți contribuabilii trebuie să plătească mai puțin impozit pe venit – retroactiv de la 1 ianuarie a acestui an.

Indemnizație mai mare pentru navetiști

Oricine trebuie să călătorească la serviciu este afectat în special de creșterea costurilor cu combustibilul. De aceea, majorarea sumei forfetare pentru navetiștii pe distanțe lungi, care de fapt se datorează doar în doi ani, va fi anticipată anul acesta. Navetiștii pe distanțe lungi sunt cetățeni care trebuie să călătorească 21 km sau mai mult pentru a ajunge la serviciu.

Retroactiv la 1 ianuarie, ei pot număra 38 de cenți pe kilometru, cu trei cenți mai mult decât înainte. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui să se aplice doar până în 2026. Tariful forfetar pentru cheltuielile publice va fi, de asemenea, majorat de la 1.000 la 1.200 de euro.

Subvenție pentru cei pe Șomaj

Oricine primește ajutor de șomaj I primește o subvenție de 100 de euro. Banii ar trebui plătiți și în iulie.

Critici din partea opoziției

Opoziţia a criticat că pachetul nu a fost suficient, având în vedere creşterea inflaţiei. Pașii sunt prea mici, vin prea târziu și nedirecționați. Uniunea a criticat că alocația de bază nu a fost crescută suficient de mare. În plus, banii vor ajunge la cetățeni mult prea târziu, și anume după declarația de impozit pe anul 2022 din anul viitor.

Guvernul trebuie să acționeze mai repede, mai ales când vine vorba de progresie la rece. Acesta este un fel de creștere târâtoare a impozitului, când o creștere a salariului este consumată complet de inflație, dar duce totuși la impozite mai mari.

Cate stele merita presa?9 Votes