Primul pacient cu variola maimuței a ajuns in Germania

Cate stele merita presa?5 Votes

Primul caz de variolă a maimuței a fost confirmat în Germania. După cum a anunțat vineri la München Institutul Bundeswehr pentru Microbiologie, virusul a fost detectat fără echivoc la un pacient joi.                    

Pacientul a prezentat modificări ale pielii caracteristice. Din cauza mai multor cazuri de variolă a maimuțelor din alte țări europene, Institutul Robert Koch (RKI) a făcut apel la vigilență abia joi. În special, călătorii care se întorc din Africa de Vest și bărbații care întrețin sex cu bărbați ar trebui să consulte imediat un medic dacă au modificări neobișnuite ale pielii.

Primul caz de variolă a maimuțelor din Germania: un bărbat a călătorit din străinătate

Pacientul Germania este un tânăr de 26 de ani din Brazilia. Acest lucru a fost anunțat vineri de Ministerul Sănătății bavarez.

El a călătorit din Portugalia prin Spania până în Germania și se află în capitala bavareză de aproximativ o săptămână. Anterior a fost la Düsseldorf și Frankfurt pe Main. Pacientul este acum izolat într-o secție de la Clinica München Schwabing , a spus ministerul.

Variola maimuță: Cazuri detectate în mai multe țări – acum și în Germania

De la începutul lunii mai, zeci de cazuri suspectate și confirmate de variola maimuțelor au fost raportate în mai multe țări europene și nord-americane. După primele cazuri în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Italia , Suedia și Franța, precum și SUA și Canada au raportat și cazuri confirmate și suspecte.

Simptomele variolei maimuțelor la oameni includ febră , dureri de cap și dureri musculare și o erupție cutanată care începe adesea pe față și apoi se răspândește în alte părți ale corpului.

Primul caz de variolă a maimuței în Germania: un rezultat fatal este rar

Majoritatea oamenilor se recuperează după boală în câteva săptămâni, iar moartea este rară. Boala, care se găsește în principal în Africa centrală și de vest, se transmite de obicei prin contactul apropiat cu rozătoarele infectate. Transmiterea de la o persoană la alta este rară și posibilă numai prin contact strâns, dar poate apărea prin contactul cu fluidele corporale sau cu cruste ale persoanei infectate, probabil și în timpul activităților sexuale.

În Nigeria , infecțiile cu variola maimuțelor au fost din ce în ce mai mult diagnosticate la oameni din 2017. Potrivit RKI, totuși, maimuțele nu sunt animalele rezervor în zonele endemice africane.

Cate stele merita presa?5 Votes