Refugiații au refuzat sala de sport drept locuință

Munchen – Scene tumultoase au avut loc sâmbătă seara într-o unitate de cazare pentru refugiați de la Marsplatz 8. Peste 50 de persoane, unele înarmate cu bare de fier și scaune, au amenințat personalul de securitate.

În BILD, Beate P. (nume schimbat), membru al poliției bavareze, vorbește despre condiții catastrofale.

P. spune: „Foarte putini sunt cu adevărat refugiați ucraineni.” Printre aceștia se numără și familii numeroase care, sunt repartizate la sinti și romi. „Au pașapoarte ucrainene noi, care sunt și reale. Cineva în Ucraina face avere chiar acum”, spune P.

Interpreții ar observa, de asemenea, că nu toți refugiații din Ucraina vorbesc cu adevărat ucraineană. Hedwig Thomalla, purtătoarea de cuvânt a departamentului de servicii sociale, confirmă cercetarea BILD: „Printre familiile de refugiați sunt familii care vorbesc între ele în romană, limba romilor”.

Unii dintre ei au scabie, ar trebui să fie separati. Situația a escaladat apoi, iar un agent de securitate (24) a folosit spray cu piper. 20 de persoane au trebuit să fie tratate pentru iritația ochilor. Au fost dislocate aproximativ 30 de patrule de poliție.

Doi bărbați (32, 33) au fost raportați din cauza cazului deosebit de grav de încălcare a păcii. Tânărul de 24 de ani pentru vătămare corporală periculoasă. 30 de adulți și 70 de copii au fost transferați la Pasing.

O infracțiune sexuală a avut loc sâmbătă seara în unitatea de cazare din Riesstraße 36. Doi copii (11, 14 ani) au târât un tânăr de 15 ani la toaletă, i-au tras pantalonii jos și le-au expus organele genitale.

Beate P.: „Ce crezi că se întâmplă în aceste locuri de cazare? Multe sunt distruse și pline de gunoi. Obrazul este că orașul nu se mai simte responsabil în weekend și managerii unității sună la poliție.” Sunt și cazuri în care femei și copii au fost furați.

Purtătoarea de cuvânt a departamentului social, Thomalla: „De fapt, comportamentul de utilizare al unora dintre persoanele cazate în Riesstraße a prezentat provocări serviciului de curățenie”.

Grup de Ucrainieni au refuzat cazarea in sala de sport

Duminica, Un nou grup de Ucrainienii când și-au dat seama că ar trebui să fie plasați într-o sală de sport, au protestat. Au vrut să meargă la un hotel.

O purtătoare de cuvânt a biroului raional a explicat la acea vreme: „A fost absolut imposibil să găzduiești oamenii în siguranță în sală, așa că s-a decis să se respecte solicitarea oamenilor și să se permită o călătorie de întoarcere la Munchen”.

În Miesbach au lăsat în urmă voluntari îngroziți. La adăpostul Marsplatz a fost și multă frustrare în weekend.

O parte din grup au fost transferați la Pasing. Cazarea de la Marsplatz este acum închisă.

Hedwig Thomalla, purtătoarea de cuvânt a departamentului social din München: „Înțelegem că voluntarii sunt frustrati, dar trebuie sa fim constienti că pot exista oameni dificili printre refugiați.”

Orașului îi este greu să îndepărteze făcătorii de probleme. Cu toate acestea, ea este întotdeauna obligată să găzduiască persoanele fără adăpost și refugiații de îndată ce aceștia o contactează. Thomalla: „Desigur, poliția intervine în cazul unei infracțiuni”.