Rusii protesteaza in München de 9 Mai – Libertate, Democratie, StopDiscriminarea

Cate stele merita presa?1 Vote

La aniversarea victoriei asupra Germaniei naziste, manifestanții ruși au protestat la München. Aceștia s-au plâns de „discriminare și rusofobie”.

Steaguri rusești, bannere cu porumbelul păcii și femei cu trei dungi pe obraji: alb-albastru-roșu – culorile naționale rusești: conform poliției, aproximativ 150 de manifestanți stau pe Odeonsplatz din München la începutul după-amiezii și protestează împotriva „discriminarea persoanelor vorbitoare de limbă rusă”.

Acesta este și motto-ul organizatorilor care s-au înscris la întâlnire până seara. Se așteaptă până la 700 de participanți. Fundalul demonstrației este aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste, care este sărbătorită în mod tradițional în Rusia pe 9 mai .

Organizatorii se plâng de „discriminarea persoanelor vorbitoare de limbă rusă”

O femeie de pe scenă apucă microfonul: „Nu există forțe politice sau sponsori în spatele nostru”. Motivele mitingului sunt discriminarea și rusofobia. Organizatorii demonstrației din jurul celor doi ruși nativi Eugen Boss și Amid Saidi spun că acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des la München în ultima vreme.

Cu toate acestea, nu vrea să dea exemple concrete. Ziua Victoriei se sărbătorește de 77 de ani. Din cauza situației actuale, a decis să organizeze pentru prima dată un astfel de eveniment anul acesta.

Participantul este în spatele „Denazificării Ucrainei”

erichmocanu.tv a întrebat pe unul din organizatorii: Ce părere aveți despre ce se întâmplă actual în Ucraina? Nu este deloc bine, a spus Organizatorul. Dar asta este ceva politic si provocat de Americani si de președintele Zelenzky. Din păcate civilii sunt cei ce au se suportat, dar noi suntem aici pentru a sărbătorii Victoria Rusiei asupra Germaniei-Naziste.

Noi, cei de etnie rusa chiar dacă suntem multi de zeci de ani aici în Germania, unii din noi chiar și aici născuți, tot discriminați suntem. Acuma de când este scandalul în Ucraina, discriminarea este și mai rea. a mai spus unul din organizatorii.

Vladislav Fellar, în vârstă de 61 de ani, nu ascunde faptul că aprobă războiul. El vine din Rusia și poartă în față o fotografie a bunicului său. Fellar a spus că a căzut în al Doilea Război Mondial. Și adaugă că consideră că este bine că Rusia „de-nazifică” Ucraina.

Neînțelegere în rândul contrademonstranților

Barierele poliției îi despart pe demonstranții ruși de aproximativ 150 de oponenți ai mitingului. Ei protestează cu bannere, steaguri ucrainene și scandări. „Hanbar”, cuvântul ucrainean pentru rușine, este ceea ce se strigă peste bariere. Sofia, în vârstă de 15 ani, a fugit la Munchen din Charkiv în urmă cu doar două săptămâni și stă la baruri cu lacrimi în ochi: „Nu pot să înțeleg că aici se flutură steaguri rusești, nu este normal, este război în Ucraina. , de ce fac asta?“

Între timp, rușii petrec. Muzica tare, inclusiv cântece populare rusești și pop rusesc, umple Odeonsplatz. Contrastul dintre grupurile opuse cu greu ar putea fi mai puternic.

Un bărbat de 49 de ani din spatele barierei, care nu vrea să-și dea numele, îi critică pe manifestanți: „Cred că este foarte nepotrivit să te expui așa în public. Ei pot sărbători și cu membrii familiei“. De asemenea, locuitorul din Munchen nu poate înțelege că orașul a permis demonstrația pro-rusă.

KVR se referă la libertatea de întrunire

În acest context, departamentul administrativ districtual responsabil cu aprobarea demonstrațiilor (KVR) subliniază că libertatea de întrunire este deosebit de importantă în Germania. Potrivit autorității, demonstrațiile nu pot fi pur și simplu interzise doar pentru că multor cetățeni nu le place subiectul.

Cu toate acestea, KVR subliniază că folosirea simbolului „Z” în legătură cu războiul din Ucraina este pedepsită. „Z” este inscripționat pe multe vehicule militare rusești care invadează Ucraina. Scrisoarea este considerată un semn al propagandei rusești și ar putea însemna „Pentru victorie”.

Alte evenimente la Munchen și Augsburg

După-amiaza au avut loc și demonstrații la Münchner Freiheit. Motto-ul aici: „Onoarea victimelor sovietice ale celui de-al Doilea Război Mondial”. Poliția a numărat 15 participanți. O altă demonstrație rusă de „Ziua Victoriei” în urmă cu 77 de ani a avut loc la Augsburg la începutul serii. Potrivit poliției, totul a decurs fără incidente.

Aproximativ 200 de oameni au mărșăluit prin centrul orașului de pe Königsplatz. Totodată, de la ora 17 a avut loc un miting cu aproximativ 150 de participanți pentru Ucraina. Potrivit poliției, nu au existat confruntări problematice. Manifestanții au respectat condițiile pe care orașul le-a dat în prealabil și, de exemplu, au interzis anumite simboluri și steaguri.

interviuri și filmări live aici

Cate stele merita presa?1 Vote