Salmonelă în ouă surpriză: Ferrero retrage produse Ouăle-Surpriza

Cu peste 60 de cazuri de salmonelă în Marea Britanie, Ferrero a rechemat loturi de ouă Kinder Surprise în mai multe țări cu puțin mai puțin de două săptămâni înainte de Paște.

Agenția pentru siguranța alimentelor a spus că retragerea a avut „o posibilă legătură cu un focar de salmonella”. Aproximativ 63 de persoane din Marea Britanie, majoritatea copii mici, au contractat salmonella, a informat luni agenția de știri PA.

De asemenea, se spune că au existat unele infecții în Germania, Franța, Suedia și alte țări europene. În Franța a existat și o rechemare a produselor Ferrero după 21 de cazuri de infecție, după cum au anunțat autoritățile sanitare din Paris.

Rechemarea din Regatul Unit afectează loturile cu o dată de limită între 11 iulie și 7 octombrie 2022, toate fabricate în aceeași fabrică. Clienții sunt sfătuiți să nu mănânce ouă surpriză cu aceste caracteristici. Cu toate acestea, alte produse Ferrero nu ar trebui să fie afectate. Autoritățile sanitare britanice investighează efectele.

După cum au anunțat autoritățile franceze din domeniul sănătății, din punct de vedere genetic, aceeași salmonelă este cea care este responsabilă pentru un focar de boli de salmonella în Marea Britanie și Irlanda. Produsele de ciocolată pentru copii afectate sunt toate fabricate într-o fabrică din Arlon, Belgia. Potrivit informațiilor franceze, autoritățile alimentare belgiene investighează în acest sens.

Începând cu 5 aprilie, ora 12:15, nu există încă nicio rechemare oficială a produselor pentru Germania.