Virusul câinelui periculos a apărut în Bavaria – se termină fatal în orice caz

Cate stele merita presa?4 Votes

În districtul Landshut a apărut așa-numita pseudo-furie – boala herpesului este fatală pentru animalele de companie, dar este inofensivă pentru oameni.

Landshut – Virusul Aujeszky, care este mortal în special pentru câini și pisici, a apărut în Bavaria. Boala Aujeszky, cunoscută și sub numele de pseudofurie, este o infecție cu herpes care se transmite prin contactul cu saliva, sângele sau carnea de porc crudă, explică biroul districtual Landshut într-un comunicat recent.

Proprietarii de animale de companie, în special din districtul nordic Landshut , ar trebui să fie deosebit de atenți la ceea ce mănâncă prietenii lor cu patru picioare în timpul plimbărilor lungi prin pădure. Virusul Aujeszky a fost detectat în timpul unei examinări aleatorii a unui mistreț din zona Rottenburg.

Virusul câinilor în Bavaria: dacă animalele de companie se infectează, acestea mor

Animalele de companie precum câinii și pisicile, dar și animalele precum porcii domestici și vacile se pot infecta cu această boală. Nu există niciun pericol pentru oameni. Principalele gazde ale virusului sunt mistreții și șobolanii . Pentru ei, boala nu este fatală, dar ei o răspândesc.

Virusul persistă în carnea curată până la 20 de zile și, de asemenea, supraviețuiește ceva timp în urină, gunoi de grajd și sol. Aceasta înseamnă că agentul patogen poate fi transmis nu doar prin contact direct cu porcii sălbatici sau domestici infectați, ci și prin obiecte și alimente fabricate din animale infectate, potrivit cabinetului veterinar.

Virusul câinilor: Biroul veterinar Landshut vă recomandă să respectați următoarele informații

  • Țineți câinii în lesă în sau lângă pădure
  • Folosiți doar potecile asfaltate
  • Evitați contactul cu mistreții vii și cu carcasele acestora
  • Nu lăsați niciodată câinii în apropierea locurilor de nade și a punctelor de colectare a animalelor sălbatice
  • Vânătorii nu ar trebui să lase mistreții să plece în aer liber, fie la fermă, fie în zonele de luder, deoarece și câinii lor de vânătoare se pot infecta.
  • Nu hrăniți animalele dumneavoastră cu carne de porc sau organe crude (sălbatice).
  • Fermierii ar trebui să respecte de urgență și să își revizuiască în mod constant măsurile de biosecuritate

Virusul câinelui: Odată infectat, animalele poartă virusul în corpul lor toată viața

Ca și în cazul bolilor herpes bine-cunoscute, virusul rămâne latent în corpul creaturii infectate ca agent patogen pentru toată viața . În anumite condiții, cum ar fi stresul sau o tulburare a sistemului imunitar, boala poate izbucni și poate deveni infecțioasă.

„La câini, boala se manifestă prin comportament vizibil și agresiv sau dezorientare a animalelor, tulburări de mișcare, salivație și în mare parte mâncărimi extreme până la automutilare”, continuă să informeze raionul.

Câinii, pisicile și alte animale de companie nu se pot infecta, de obicei, unul pe altul, dar boala este de obicei fatală pentru ei. Nu există nici un vaccin împotriva pseudo-furiei.

Cate stele merita presa?4 Votes