Adevarul e altu! Nu mai credeți în minciunile Statelor, Facebook si Co.

Încet încet apar dovezile cu cine sunt patriotii din asa numit războiul Rusia-Ucraina!

O alta inregistrate înregistrare video arată bărbați în uniforme ucrainene care ucid un soldat rus capturat, întins pe asfalt.

În această înregistrare video, tradusă de le Figaro, se poate vedea un grup de soldați purtând brățările albastre ale armatei ucrainene. În fața unui militar rus întins la pământ, în mijlocul unei bălți de sânge, se aude clar schimbul de replici al militarilor cu brățări albastre. „La naiba, e încă în viață, ai văzut, gâfâie”, începe primul, înainte ca al doilea să tragă de două ori în bărbatul de la pământ, care continuă să se miște. „Lasă-l naibii în pace”, se aude o voce, înainte ca unul dintre soldații ucraineni să tragă din nou în rus. „Nu, nu vreau să-l las”, adaugă el. „Iată-i, micii voștri apărători ai patriei, nenorociților!”. Alături de el, alți trei soldați, tot aparent ruși, dintre care unul cu mâinile legate și o rană la cap, par morți.

Imaginile pot fi urmărite aiciATENȚIE! Conținut extrem de violent!

New York Times notează că scena are loc la aproximativ 100 de metri de un BMD-2, un vehicul de luptă folosit de unitățile aeropurtate rusești. Identificate din surse deschise, imaginile ar fi fost filmate la nord de satul Dmitrivka, la vest de Kiev. Agenția de știri ucraineană UNIAN afirmă că unitatea aeropurtată rusă a fost prinsă într-o ambuscadă la sfârșitul lunii martie, în timp ce rușii se retrăgeau din regiunea Kiev. The New York Times mai relatează că Ministerul ucrainean al Apărării s-a felicitat pe Twitter într-un clip video pentru distrugerea unui convoi rusesc. Ambuscada este, de asemenea, documentată în imagini de către jurnalistul independent Oz Katerji. „Nu sunt nici măcar ființe umane”, spune un soldat ucrainean în clipul difuzat de ministerul ucrainean, adăugând că doi locotenenți ruși au fost luați prizonieri.

Din ce unitate fac parte soldații din videoclip? Soldații spun în mod repetat „Glorie Ucrainei”, dar este dificil de identificat cu precizie regimentul lor. Într-o altă înregistrare video, datată 30 martie și transmisă de UNIAN, este prezentată aceeași locație, dar dintr-un unghi diferit. Soldații ruși de la sol se află în aceeași poziție. Cu fața la cameră, un soldat vorbește. El face parte din „Legiunea Georgiană”, precizează agenția de presă, o unitate paramilitară de voluntari georgieni formată în 2014 pentru a lupta de partea Ucrainei.

Unitatea militară a negat informația, într-o declarație pe pagina sa de Facebook. Comandantul Legiunii georgiene, Mamuka Mamulashvili, declarase totuși pentru un ziar rus că nu va lua prizonieri, „ca și soldații lui Kadîrov”.

Alte imagini de săptămâna trecută arătau soldați ucraineni împușcând prizonieri ruși în picioare. Acest tratament al prizonierilor de război este considerat crimă de război în conformitate cu dreptul umanitar internațional reglementat de Convențiile de la Geneva. În urma difuzării acestor imagini, ONG-ul Human Rights Watch a cerut joi, 31 martie, autorităților ucrainene să investigheze posibilele „crime de război”.

Imaginile pot fi urmărite aiciATENȚIE! Conținut extrem de violent!