Ai chef sa-l pupi pe Zelensky? Te costa 40 de franci din care 5 franci se duc către nevoiași

Vodka ”Zelensky” a fost lansată în Elveţia. Brandul a fost gândit în onoarea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi este denumită ca fiind „cea mai influentă marcă de băuturi din lume”.

Vodka ”Zelensky”, lansată în Elveţia. Această băutură spirtoasă poate fi achiziționată din Elveția, Germania și Marea Britanie, iar rețul pentru 0,5 litri este de 40 de franci elvețieni.

Cel puțin 5 euro din vânzarea fiecărei sticle merg imediat în ajutorul Ucrainei. Fondatorii mărcii promit de asemenea să doneze 100% din veniturile lor pentru reconstrucția Ucrainei.

Pe site-ul dedicat băuturii, se precizează că DrinkForPeace este o campanie lansată de Vodka ”Zelensky” cu scopul de a sprijini oamenii care de pe urma războiului și de a promova pacea.

Pe platforma #DrinkForPeace, oamenii care trăiesc în zone de război pot indica unde este cel mai necesar ajutor și ce organizații caritabile ar trebui sprijinite. „Platforma este în prezent înființată și invităm toate celelalte companii de băuturi din întreaga lume să susțină #DrinkForPeace„, se mai precizează pe site.

Potrivit unui anunț, stocurile au fost deja epuizate, însă băutura va fi în curând din nou disponibilă.

Bea pentru pace. Acesta este planul antreprenorului și investitorului elvețian Tobias Reichmuth, care este cunoscut unui anumit public de televiziune ca membru al juriului la „Imperiul Leilor”: Împreună cu Anastasiia Rosinina, o creatoare de modă care tocmai a fugit în Elveția din Ucraina, si ipreuna au fondat într-o săptămână o nouă companie de vodcă: Vodka Zelensky.

Rachiul este produs în Elveția. Reichmuth a fost primul care a asigurat capacități pentru 10.000 de sticle la compania Edelwhite Gin din Hasle LU. Acum caută alți distilatori de vodcă – și mai ales producători de sticle, articol pentru care astăzi există anumite blocaje de aprovizionare. Obiectivele sunt ambițioase: Reichmuth vorbește despre sute de mii de sticle pe care vrea să le vândă în Elveția și apoi în străinătate.

Ajutor de urgență în valoare de 10 CHF per sticlă

O sticlă de Vodka Zelensky costă 40 de franci, 10 franci curg direct în cuferele organizațiilor civile ucrainene de ajutor. „Trebuie să ajutăm acum”, spune Reichmuth și, în același timp, promite că, în cele din urmă, toate profiturile din vânzările de Vodka Zelensky vor fi donate până în 2026. — Până la ultimul franc câștigător.

Anastasiia Rosinina și Walter Fust, fostul șef al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (Deza), sunt responsabili de selectarea organizațiilor de ajutor beneficiare.

Olena Selenska îi place ideea

Sticlele cu eticheta albastră și galbenă și asemănarea președintelui ucrainean sunt vândute pe diverse canale online, iar în curând va fi furnizat și comerțul staționar. „Discuțiile sunt în desfășurare”, spune Reichmuth. Operatorii de club care au dorit să adauge noua vodcă în gama lor de bar l-au contactat deja.

Primul lucru pe care l-a făcut Reichmuth a fost să asigure drepturile de denumire – nu de la președinții înșiși, ci printr-o înscriere în registrul elvețian al mărcilor. Cu toate acestea, a încercat să ia legătura cu el prin diverse contacte personale. Asta nu a ieșit până la urmă. Dar soția sa Olena Selenska a luat legătura și a aprobat ideea. Organizația de ajutor a Olenei Selenska ar trebui să beneficieze acum și de vânzările noilor vodci elvețiene.