Atac cu cuțitul în districtul UE Bruxelles – trei răniți

Moment de șoc în cartierul UE din Bruxelles : Exact la sfârșitul zilei de lucru, trei persoane au fost rănite luni într-un atac într-o stație de metrou aglomerată. Se spune că un bărbat a atacat-o cu un cuțit. Potrivit poliției, una dintre victime a suferit răni care le-au pus viața în pericol, iar alte două au suferit răni ușoare.

Procuror: Nicio dovadă de terorism

După cum se poate vedea în fotografii, salvatorii au tratat un tânăr pătat de sânge chiar în fața intrării principale a Comisiei UE, sediul președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen. Contextul faptului a fost inițial neclar. După cum a spus un purtător de cuvânt al parchetului Agenției Germane de Presă din Bruxelles, nu există dovezi de terorism.

Trecătorii strigau „Are un cuțit”

Presupusul autor a fost arestat în stația de metrou, după cum a observat la fața locului un reporter dpa. Bărbatul, purtând un tricou cu dungi, stătea întins pe burtă în hol, cu mâinile la spate, în timp ce un polițist îngenunchea asupra lui. Serviciile de urgență cu câini au protejat locul. Cu câteva minute mai devreme, trecătorii strigaseră: „Are un cuțit”, așa cum a auzit un reporter dpa în post cu puțin înainte de ora 18.00.

Locul crimei în inima districtului UE

Stația Schuman se află chiar între instituții importante ale UE și este folosită de mulți angajați din UE. Comisia UE, Consiliul Uniunii Europene și Serviciul Extern al UE sunt chiar lângă stație.

Seara, primarul Bruxelles-ului Philippe Close a scris pe Twitter: „Atac cu cuțitul în stația Schuman”. Buna cooperare între poliție a dus la o arestare rapidă. Președintele Consiliului UE, Charles Michel, a mulțumit serviciilor de urgență și și-a exprimat condoleanțe victimelor.

După cum a anunțat compania de transport din Bruxelles pe Twitter, transportul public local din zona din jurul stației Schumann a fost parțial oprit din cauza operațiunii poliției.