Autoritățile belgiene retrag pentru moment licența companiei de ciocolată Ferrero

Cu aproape două săptămâni înainte de Paște, Ferrero din Germania trebuie să recheme câteva loturi din diferitele sale produse pentru copii. Context: o posibilă legătură cu un focar de salmonella. Acum există încă șase produse.

Cazurile de salmonella din mai multe țări europene, care probabil sunt legate de produse de ciocolată, ocupă acum și două autorități UE. Autoritatea europeană pentru siguranța alimentelor EFSA și autoritatea europeană de sănătate ECDC au început investigațiile asupra focarului și doresc să publice o evaluare în săptămâna viitoare.

Autoritățile belgiene retrag pentru moment licența pentru o fabrică de la Ferrero

Din cauza cazurilor de salmonelă din mai multe țări, Ferrero a fost nevoită deocamdată să oprească producția la o fabrică din Belgia. Autoritatea de supraveghere Afsca a anunțat vineri că va revoca licența de producție pentru uzina Arlon. Prin urmare, toate produsele din fabrică trebuie rechemate.

Ferrero: Problema cu salmonella este cunoscută din decembrie

Dar asta nu este tot. Ferrero a recunoscut joi că salmonella a fost deja detectată pe 15 decembrie 2021. De asemenea, grupul retrage din nou produse.

azuri de Salmonella în legătură cu produse de ciocolată: tot patru cazuri în Germania

Până în prezent, au apărut 105 cazuri confirmate și 29 de cazuri suspecte, majoritatea la copii sub vârsta de zece ani, au anunțat miercuri autoritățile.

Potrivit informațiilor, aproape jumătate din toate infecțiile raportate până acum au fost în Marea Britanie, unde primul caz a fost depistat pe 7 ianuarie. În Germania, sunt cunoscute patru cazuri confirmate și trei suspecte. Belgia, Franța , Irlanda, Luxemburg, Țările de Jos , Norvegia și Suedia sunt de asemenea afectate . Potrivit autorităților sanitare din Paris , a existat și o rechemare în Franța.

Ferrero extinde rechemarea – alte produse afectate

Ferrero retrage din Germania alte produse pentru copii. Deși niciunul dintre produsele pentru copii care au fost puse pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella, următoarele articole nu trebuie, de asemenea, consumate ca măsură de precauție:

 • Ouă surpriză pentru copii (pachet de patru, cel mai bine înainte de data/se va consuma înainte de 21.08.2022)
 • Plush Kids Maxi Mix (cel mai bine înainte de 21.08.2022)
 • Mix de ouă pentru copii (cel mai bine înainte de 21.08.2022)
 • Kinder Surprise Maxi Egg Smurfs (cel mai bine înainte de 19.08. – 18.09.2022)

Ferrero rechema alte 6 produse cu un anumit BBD (începând cu 7 aprilie, ora 23:42)

 • Kinder Surprise Maxi Classic Egg de Crăciun 100g (cel mai bine înainte de 20 aprilie 2022)
 • Kinder Surprise Maxi Pink Egg de Crăciun 100g (cel mai bine înainte de 20 aprilie 2022)
 • Cizme mixte pentru copii 219 g (cel mai bine înainte de 20.04.2022)
 • Copii amestecă pungă cadou 193 g (cel mai bine înainte de 20.04.2022)
 • Kids Maxi Mix Plush 133g (cel mai bine înainte de 20.04.2022)
 • Calendar de advent pentru masă pentru copii (cel mai bine înainte de 20.04.2022)

Au fost fabricate in Belgia . Compania a publicat, de asemenea, o listă actualizată a tuturor produselor rechemate.

„Ferrero lucrează îndeaproape cu autoritatea alimentară responsabilă din Germania pentru a descoperi o posibilă legătură cu o serie de cazuri raportate de salmonella”, a declarat compania miercuri.

Puteți găsi lista exactă în format PDF sub acest link .

Ouă surpriză și bomboane de ciocolată afectate de retragere

Rechemarea din Germania afectează loturi de ouă Kinder Surprise (pachet de trei) cu o dată limită de vânzare între aprilie și iunie 2022, precum și Kinder-Schoko-Bons și Kinder-Schoko-Bons White cu o dată de vânzare între mai și septembrie 2022.

Conform informațiilor, următoarele produse cu o dată de limită între august și septembrie 2022 sunt, de asemenea, rechemate.

 • Kinder-Surprise Maxi (100 grame)
 • Mini ouă pentru copii (100 grame)
 • Pachete de amestec pentru copii care conțin oricare dintre articolele de mai sus

Toate articolele au fost fabricate în aceeași fabrică, potrivit Ferrero.

Ferrero reamintește și produse „pentru copii” din SUA

Ferrero a rechemat acum produse din linia sa de produse de cofetărie „Kids” din Statele Unite. Deoarece produsele „Happy Moments Chocolate Sortiment” și „Mix Chocolate Treats Basket” ar putea fi contaminate cu salmonelă și, prin urmare, prezintă un posibil risc pentru sănătate, Ferrero retrage în mod voluntar mărfurile de pe piață, potrivit unui anunț al companiei că autoritatea alimentară americană FDA a spus joi (ora locală) publicat.

Cele două produse au fost fabricate într-o fabrică în care fusese detectată o infecție cu salmonella. Este o măsură de precauție după ce consumatorii de produse din aceeași fabrică s-au infectat cu salmonella în Europa , se arată în comunicat. Cazurile de îmbolnăvire în SUA nu au fost încă raportate. Produsele deja achiziționate nu trebuie consumate, iar serviciul pentru clienți trebuie contactat pentru o rambursare.