Elon Musk cumpără Twitter pentru 44 de miliarde de dolari

Cate stele merita presa?0 Votes

Fondatorul PayPal si Şeful Tesla, Elon Musk, a cumpărat serviciul de mesaje scurte Twitter pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari. Săptămâna trecută, consiliul de administrație al companiei de internet a încercat să prevină acest lucru. Musk plănuiește o „platformă globală pentru libertatea de exprimare”.

Elon Musk preia Twitter pentru 44 de miliarde de dolari. Acest lucru a fost anunțat de serviciul de mesaje scurte din SUA. Negocierile de cumpărare au început abia luni seara. Săptămâna trecută, consiliul de administrație al Twitter a încercat să împiedice preluarea de către Musk.

54,20 USD per acțiune

Acţionarii Twitter vor primi, prin urmare, 54,20 USD per acţiune – o ofertă pe care şeful Tesla a descris-o anterior drept „cea mai bună şi ultima sa”. Acum rămâne la latitudinea acționarilor Twitter să decidă dacă acceptă oferta. Cotele Twitter au crescut cu 6%. Musk anunțase anterior că vrea să ia compania americană în privat.

Musk este unul dintre cei mai activi utilizatori de Twitter celebrități și are aproximativ 83 de milioane de urmăritori. El a anunțat că vrea să facă din Twitter o „platformă globală pentru libertatea de exprimare” pentru că este „important pentru civilizație”. Vrea să ofere noi funcții care să facă publici algoritmii serviciului de mesaje scurte pentru a „crește încrederea” și vrea să „învingă” așa-zișii roboți de spam.

În ultimele săptămâni, Musk a făcut o serie de modificări propuse, inclusiv regulile care au dus la suspendarea contului fostului președinte Donald Trump. Trump a fost exclus de pe Twitter după ce și-a exprimat simpatia pentru susținătorii săi care au luat cu asalt Capitoliul SUA la Washington pe 6 ianuarie 2021.

Între timp, Trump a anunțat că nu are de gând să revină pe Twitter, chiar dacă contul său poate fi reactivat. El rămâne pe propria sa platformă de socializare, Truth Social, chiar dacă Musk este „un om bun” și va îmbunătăți Twitter, a declarat el pentru postul american Fox News.

Cate stele merita presa?0 Votes