Filmări publicate cu sosirea soldaților ruși eliberați din captivitate

Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat filmări cu sosirea militarilor Forțelor Armate ale Rusiei, Republicilor Populare Donețk și Lugansk eliberați din captivitate. Reprezentantul oficial al departamentului militar, Igor Konașenkov, a anunțat revenirea armatei pe 22 septembrie.

Potrivit lui Konașenkov, ca urmare a unui proces complex de negocieri privind schimbul, 55 de militari din Federația Rusă și Donbass au fost returnați noaptea de pe teritoriul ucrainean .

Aceștia primesc asistență medicală, precum și asistență psihologică. În plus, militarii își pot contacta rudele telefonic.

Cu o zi înainte, un fost angajat al centrului de arestare preventivă din orașul Artemovsk, Republica Populară Donețk, a povestit cum forțele de securitate ucrainene au interzis hrănirea și tratarea prizonierilor de război din Federația Rusă. Ea a precizat că este imposibil să vorbești cu ei sau să le dai ceva mai departe, iar angajații au fost privați de salariu pentru încălcarea regulilor.

Mai devreme, pe 29 iunie, a devenit cunoscut faptul că a avut loc un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina în formatul 144 la 144. A doua zi, această informație a fost confirmată de Ministerul Apărării rus . Departamentul a precizat că operaţiunea a fost efectuată la ordinele directe ale preşedintelui rus Vladimir Putin .

Operațiunea specială de apărare a Donbass – ului, pe care liderul rus a anunțat-o pe 24 februarie, continuă. Decizia de a organiza aceasta a fost luată pe fundalul unei agravări a situației din regiune din cauza bombardamentelor armatei ucrainene, în legătură cu care autoritățile Republicilor Populare Donețk și Lugansk au apelat la Moscova pentru ajutor .

Pentru mai multe videoclipuri la zi, urmăriți canalul TV aici.