Italia. Ucigașul românului bătut până la moarte în baraca sa a fost prins. Andrei a spus numele lui Traian înainte de a muri

Neculai Traian, un român în vârstă de 53 de ani, a fost reținut vineri, 25 februarie, într-o baracă din Torino de către carabinierii din Rivoli. El este suspect pentru uciderea unui at conaționl, Andrei Dănilă, de 53 de ani. Terbilele fapte cre audus la moartea lui Andrei au avut loc duminică, 20 februarie 2022, în zona industrială a localității Collegno din provincia Torino.

Oamenii legii erau pe urmele sale de duminică seara, de când Andrei Dănilă, a fost găsit aproape fără viață în baraca sa de sub autostradă. Înainte d e muri la spital, Andrei i-a pronunțat numele căclului său, astfel că anchetatorii au avut un punct de plecare.

Andrei era conștient când au sosit salvatorii, cu toate că avea fața tumefiată, și-a adunat puterile căt să povestească despre un furt și o ceartă, menționând numele conaționalului său. Ulterior, starea lui de sănătate s-a înrăutățit brusc și a murit. Potrivit autopsiei, Dănilă a decedat din cauza loviturilor primite, după ce ar fi suferit și o tentativă de ștrangulare. Motivul crimei este încă neclar.

Ucigașul românului bătut până la moarte în braca sa, a fost prins

Ipoteza de infracțiune este cea de omor din culpă. Autopsia efectuată a evidențiat o ruptură de laringe în încercarea probabilă de strangulare, ruptura vertebrei cervicale și hemoragie internă datorată rupturii splinei din cauza multiplelor lovituri primite.

Potrivit medicului legist, leziunile sunt compatibile cu lovituri de picioare și pumni și nu au fost folosite altfel de arme sau instrumente periculoase.

Traian a fost prezentat sâmbătă, 26 februarie, procurorului Rossella Salvati, coordonatorul anchetei, însă și-a rezervat dreptul de a tăcea, potrivit agazzettatorinese.it

Traian, ca și Andrei, trăia pe străzi. El se află în Italia din anul 2006, a lucrat în construcții, dar în ultima perioadă a fost nevoit să renunțe din cauza problemelor de sănătate.

sursa: stiridiaspora.ro