Operație intestinală finalizată: Iată cum se simte Papa

Se pare că Papa Francisc a trecut cu bine de noua sa operație intestinală. După cum a anunțat biroul de presă al Vaticanului miercuri seara devreme, operația de la Clinica Gemelli din Roma a durat trei ore și s-a desfășurat fără complicații.

Papa Francisc a fost supus unei operații de urgență din cauza unei iminente obstrucții intestinale. După cum a anunțat miercuri seară Sfântul Scaun, operația la care a fost supus Papa, în vârstă de 86 de ani, a durat trei ore și s-a desfășurat fără complicații. Operația a devenit necesară deoarece simptomele Papei s-au agravat după o operație intestinală anterioară, în 2021, a explicat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Internarea în spital va dura “câteva zile pentru a asigura o monitorizare postoperatorie normală și o recuperare completă”, potrivit lui Bruni. Potrivit radioului italian Rai, după operație, Papa a fost dus înapoi la etajul zece al spitalului Gemelli, unde există o cameră privată pentru Sfântul Părinte. După ce toate jaluzelele camerelor Papei din spital au fost trase după-amiază, seara au putut fi văzute două dintre ele fiind trase în sus.

Îngrijorare în legătură cu starea de sănătate a suveranului pontif

Sfântul Scaun nu a precizat în primă fază dacă argentinianul s-a trezit și el din anestezia generală. O declarație a chirurgului responsabil a fost anunțată în cursul serii.

După intervenția chirurgicală intestinală, Papa Francisc nu va mai primi vizitatori decât cel mai devreme pe 18 iunie. Acest lucru este conform unui comunicat al diecezei italiene de Teramo-Atri. Potrivit comunicatului, Prefectura Casei Pontificale a anulat o audiență privată prevăzută pentru 17 iunie pentru episcopul local Lorenzo Leuzzi; Papa a anulat toate întâlnirile pentru audiențe până la 18 iunie “din motive de sănătate”.

În ultima vreme, starea de sănătate a lui Francisc a dus la creșterea speculațiilor privind viitorul său. Din cauza unor dureri persistente la genunchiul drept și a sciaticii, el a fost țintuit într-un scaun cu rotile în cea mai mare parte a anului trecut. La sfârșitul lunii martie, Francis a fost spitalizat timp de trei nopți din cauza unei bronșite, care a putut fi tratată cu antibiotice.

Cu informații de la Rai și KNA