Românii se află in topul mercenarilor care au venit să lupte în Ucraina

Ministerul Apărării din Rusia a susținut că trupele ucrainene beneficiază de ajutorul mercenarilor străini, care au venit să lupte în războiul provocat în Ucraina, la solicitarea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Topul mercenarilor care luptă în Ucraina

Topul mercenarilor este condus de Polonia cu 1717 mercenari, iar România, SUA și Canada dețin câte 1500 de mercenari, comunică cifrele publicate de oficialii de la Moscova, potrivit ziare.com.

În Ucraina se află 300 de mercenari din Georgia și din Marea Britanie, iar cei 123 de mercenari din Turcia, care au luptat puternic în Siria, se află de asemenea în Ucraina.

Rușii susțin că ar fi ucis 30 de „mercenari polonezi”

Vineri, Rusia a transmis că ar fi ucis circa 30 de „mercenari polonezi” într-un atac lansat în nord-estul Ucrainei, într-un context cu tensiuni puternice între Moscova şi Varşovia, potrivit Reuters.

„În urma loviturii, un detaşament de mercenari al unei companii militare private poloneze (…) a fost lichidat în satul Iziumske, în regiunea Harkov. Până la 30 de mercenari polonezi au fost eliminaţi”, a transmis printr-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Totodată, Ministerul rus al Apărării a susținut că numărul și amploarea atacurilor cu rachete ale armatei ruse în regiunea Kiev vor spori în perioada următoare ca răspuns la acțiunile de „sabotaj” pe care le-ar fi comis forțele ucrainene pe teritoriul său.

Amenințarea vine după ce armata rusă a înregistrat o pierdere considerabilă după scufundarea în Marea Neagră a navei de război Moskva. Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat în martie că peste 20.000 de oameni din 52 de ţări se oferiseră deja să lupte în Ucraina.