Sat rusesc din regiunea Bryansk bombardat – cel puțin șapte răniți

Cel puțin șapte persoane, inclusiv un copil și o femeie însărcinată, au fost rănite în urma bombardamentelor în satul Klimovo din regiunea de graniță Bryansk a Rusiei, la aproximativ zece kilometri de granița cu Ucraina. Un purtător de cuvânt al spitalului local a declarat agenției de presă TASS .

Informația a fost confirmată și de guvernatorul Alexander Bogomas, joi. Potrivit acestuia, două case din sat au fost avariate în urma atacului, iar serviciile de urgență sunt la fața locului. Bogomas a dat vina pe forțele ucrainene pentru bombardamente. Autoritățile locale au spus că de vineri vor muta cursurile în format online la toate școlile din district.

Pe rețelele de socializare au apărut numeroase imagini despre care se spune că arată consecințele atacului. Potrivit rapoartelor presei, se spune că arma de foc ar fi un sistem de lansare de rachete 9K51 Grad.

Anterior, serviciul rus de informații interne FSB a raportat bombardarea cu mortar a unui punct de control la granița cu mașini ucrainene în același cartier al regiunii Bryansk. S-a spus că incendiul ar fi izbucnit în Ucraina. Incidentul a avut loc miercuri, nimeni nu a fost rănit.