Solicită un boicot împotriva Ritter Sport – compania nu vrea sa plece din Rusia

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, și ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba au pus la piloți compania germană Ritter Sport. Aceștia acuză compania de ciocolată că mai face afaceri în Rusia, în ciuda războiului din Ucraina.

„Pătrat. Practic. Sânge”, a transmis marți pe Twitter ambasadorul ucrainean fără rezerve, făcând ecou sloganului companiei. Joi, ministrul de Externe a continuat: Kuleba a spus că, „Rămânerea în Rusia are însă consecințe mai grave, cum ar fi daune fatale reputației. Nu mai sponsorizati crime de război, Ritter Sport. Salvați marca.”

Ritter Sport a declarat pentru „Bild” că doresc „să pună în continuare ciocolată disponibilă populației ruse deocamdată”. „O oprire a livrărilor ar avea consecințe negative directe” pentru angajații pe termen lung – și ar afecta în primul rând „cultivatorii noștri de cacao” din lumea a treia.

Ritter Sport realizează zece la sută din vânzările sale în Rusia

Pe de altă parte, Rusia este a doua cea mai importantă piață pentru compania de ciocolată. Alfred Ritter GmbH, cu sediul în Waldenbuch (Baden-Württemberg), ar pierde o mare parte din vânzări dacă ar părăsi piața rusă.

Ritter Sport declarase anterior că oprirea livrărilor ar însemna că producția ar trebui să fie redusă drastic, „și că ar avea efecte grave și asupra noastră, ca companie independentă, de familie de dimensiuni medii”.

Potrivit companiei, cota de piață a Ritter Sport în Rusia este de șapte procente. Afacerile din Rusia au reprezentat aproximativ zece la sută din vânzările totale ale Ritter Sport. Potrivit „Bild”, Ritter Sport câștigă aproximativ 50 de milioane de euro pe an în Rusia.

Ritter Sport a răspuns criticilor joi. S-a angajat să doneze profiturile din afacerile în desfășurare cu Rusia către organizațiile de ajutor umanitar. Într-o postare către „Comunitatea Ritter Sport”, afacerea de familie a anunțat că a condamnat ferm agresiunea crudă a armatei ruse în Ucraina.

„Pentru a asigura locuri de muncă și, de asemenea, mijloacele de trai ale multor familii de cultivatori de cacao, continuăm să furnizăm ciocolată populației ruse, dar am oprit toate investițiile în Rusia și publicitatea noastră timp de câteva săptămâni”, se arată în comunicat.

Ritter Sport a anunțat acum că Rusia este cea mai importantă piață de vânzare după În rețelele de socializare, oamenii fac apel la boicotarea companiei de ciocolată șvabă. Alții subliniază că există și alte companii germane care continuă să facă afaceri în Rusia.