Trump a revenit pe Twitter

Twitter l-a lăsat înapoi pe fostul președinte Donald Trump (76 de ani), care a fost interzis de pe platforma de internet de la începutul anului 2021.

Elon Musk (51 de ani) a anunțat acest lucru într-un tweet sâmbătă (ora locală). Șeful Twitter a pus anterior utilizatorilor să voteze dacă contul lui Trump ar trebui restabilit. În sondajul de 24 de ore, o majoritate subțire a utilizatorilor participanți s-au pronunțat în favoarea reactivării accesului lui Trump.

De fapt, Elon Musk a vrut să reactiveze conturile controversate doar după înființarea unui comitet consultativ. Dar acum a revenit pe profilul lui Donald Trump. Republicanul s-a arătat recent deloc dispus să se întoarcă. Cu puțin timp înainte de termenul limită al sondajului, el confirmase că vrea să rămână cu propria sa copie de pe Twitter, Truth Social.

„Oamenii au vorbit”, a scris Musk despre decizia sa. Cu toate acestea, sondajul nu a fost reprezentativ: aproximativ 15 milioane de utilizatori au participat la sondajul de 24 de ore al lui Musk, în timp ce serviciul are peste 230 de milioane de utilizatori activi zilnic, conform celor mai recente informații disponibile. O majoritate restrânsă de 51,8% a votat în favoarea revenirii lui Trump.

Și la scurt timp mai târziu, profilul republicanului a fost din nou disponibil pe platformă – cu tweetul anterior din 8 ianuarie 2021 în frunte.

Contul lui Trump, care avea odată peste 80 de milioane de urmăritori pe Twitter, a fost resetat la zero. La câteva minute de la lansarea live, profilul @realDonaldTrump a fost urmărit de peste un milion de utilizatori Twitter.

La Truth Social, Trump are puțin peste patru milioane de abonați. Fostul președinte republican tocmai anunțase că candidează pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024 – și, prin urmare, ar putea folosi o platformă mai mare, cu mai multă acoperire.

Trump a fost interzis de pe Twitter din ianuarie 2021. Pe 6 ianuarie, el și-a exprimat simpatia pentru susținătorii săi care au luat cu asalt Capitoliul, sediul Parlamentului SUA la Washington. Acolo, victoria electorală a lui Joe Biden urma să fie sigilată oficial. Din cauza atacului, acest lucru nu s-a întâmplat decât câteva ore mai târziu.